Yksi Romanian suurimmista televiestintäyrityksistä luopuu 3G:stä

Yksi Romanian suurimmista televiestintäyrityksistä ilmoittaa sulkevansa asteittain 3G-verkon kesäkuusta 2024 alkaen, mikä antaa sille mahdollisuuden keskittyä 4G/5G-verkkojen sekä muiden nousevien teknologioiden kehittämiseen.

KUVA Shutterstock

Tämän aloitteen myötä Orange pyrkii tarjoamaan kaikille asiakkailleen paremman yhteyskokemuksen, ja 3G:n aiemmin käyttämät taajuudet ja resurssit ohjataan merkittävästi 4G/LTE-verkkoihin (mukaan lukien Low Power LTE-M-, NB-IoT-tekniikat) ja 5G-verkkoon. nopeampia ja energiatehokkaampia kuin niiden korvaama tekniikka.

Yli 20 vuotta sitten lanseeratun 3G-verkon käyttö on vähentynyt merkittävästi, ja useimmat asiakkaat ovat valinneet 4G/LTE-verkon edut tai 5G:n tarjoaman suorituskyvyn ja nopeuden. Tällä hetkellä 3G-verkon dataliikenne on alle 3 % Orange-verkon kokonaismäärästä, mutta 3G:n tuottama energiankulutus on noin 11 % koko verkon kokonaismäärästä.

Siirtyminen 3G:stä uusiin verkkoihin

Se tehdään asteittain kesäkuusta 2024 alkaen ja päättyy vuoden 2025 lopussa. Tänä aikana 3G-palveluita käyttäville Orange-asiakkaille tiedotetaan ja otetaan yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä Orangen tukitiimien tai Orangen edustajan kautta. Tällä hetkellä 2G/3G-laitetta käyttävät voivat edelleen käyttää puhe- ja tekstiviestipalveluita 2G-verkon kautta, mutta internet-palvelun käyttöä varten heidän on vaihdettava laite 4G- tai 5G-yhteensopivaan.

Siksi yrityksen toiminta keskittyy tällä aikavälillä asiakkaiden tiedottamiseen ja heidän tarpeisiinsa räätälöityjen ratkaisujen löytämiseen erityisesti vanhempia laitteita käyttäville, jotta kaikki pysyvät yhteydessä käyttämiinsä Orange-palveluihin, mutta myös jotta ehtii sopeutua nämä muutokset ja löydä 4G/5G-verkkojen edut.

Asiakkaat, jotka vielä käyttävät 3G-verkkoa eivätkä hyödy uusien 4G/5G-tekniikoiden eduista, voivat myös käydä Orange-myymälöissä eri puolilla maata tarkistamassa SIM-korttinsa ja vaihtaa tarvittaessa 4G-yhteensopivaan, mutta myös hyötyä laajasta valikoimasta 4G/5G-yhteensopivia puhelimia.

Orange-asiakkaille, jotka jo käyttävät 4G/5G-verkkoja sekä 4G Call -palvelua (VoLTE), 3G-verkon sulkemisella ei ole vaikutusta palveluiden toimintaan.

Ratkaisut yritysasiakkaille

Orange Business työskentelee tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa löytääkseen nykyisten ja uusien teknologioiden joukosta parhaan mobiilipuhe-, M2M- ja IoT-yhteysratkaisun heidän erityistarpeidensa perusteella.

Yritysasiakkaille 3G-verkkoa käyttävät M2M/IoT-yhteysratkaisut voivat muodostaa yhteyden johonkin 4G- tai 5G-verkoista niin kauan kuin käytetyt laitteet sen sallivat, muuten he käyttävät 2G-verkkoa.

3G-verkkojen sulkeminen on prosessi, joka on jo käynnissä kansainvälisesti, kun teleoperaattorit pyrkivät vastaamaan paremmin nykypäivän liitäntätarpeisiin ja siirtymään tehokkaampiin teknologioihin, joilla on vähemmän ympäristövaikutuksia.

Loading...
Neuvonantaja