Mitkä ovat mahdollisuudet, että Meta avaa sivukonttorin maassamme?

Facebookin omistavan Metan pääkonttori on käynnissä Romaniassa.

Kohde Romaniassa

Tutkimus-, innovaatio- ja digitalisaatioministeri Bogdan Ivan korostaa sosiaalisten verkostojen vaikutuksen laajuutta ja pohtii niiden sääntelyn tarvetta erityisesti vaalivuoden yhteydessä.

– Käymme EU-tason keskusteluja määritelläksemme hyvin selkeästi, millä tavalla poliittista edistämistä sosiaalisissa verkostoissa tehdään, hän sanoi Digi24:lle.

Hän kiinnittää huomiota siihen, että nämä alustat ovat tehokas työkalu, joka antaa poliittisille kilpailijoille merkittävän edun ylennyksen tai halventamisen vuoksi. Tutkimusministeri myöntää, että hän on vaikuttanut näiden verkkojen väärään sisältöön, mukaan lukien hänen imagoaan vahingoittamiseen tarkoitetut leikkeet.

Tässä mielessä hän pyysi Metalta fyysistä pääkonttoria Romaniaan, jossa hän kääntyi suoraan Metan Euroopan johtajaan.

Digi24:n tietojen mukaan Metalla näyttää olevan vain 35 työntekijää, jotka käsittelevät sisältöä Romaniassa, Profitin lainaaman Expert Forumin mukaan.

”Tärkein sisältö, johon sääntelijän on keskityttävä ja rajattava, on negatiivinen sisältö”, ja tässä mielessä ”tapa, jolla tuo työkalu voidaan kalibroida, voi sanoa vaaleja edeltävänä päivänä syvällä fakella, kuten ”Rakastan Venäjää” , ja tämä voi vaikuttaa massiiviseen ehdokkaaseen. Tärkeintä on löytää malli. Tämän päivän hauskat videot voivat asettaa ehdokkaan mihin tahansa asentoon”, ministeri Ivan totesi.

Mitä suunnitelmia yrityksellä on?

Bogdan Ivan sanoi myös, että ”tajusimme tämän riskin jo vuosi sitten, aloimme luoda työkaluja, keskustelimme suurten yritysten kanssa, joten neljällä vaalirivillä voimme vähentää näiden työkalujen vaikutusta niin paljon kuin mahdollista, mitä voidaan käyttää. vilpillisessä mielessä”.

Siinä, mikä voisi olla yksi merkittävimmistä algoritmimuutoksista, Threads, Metan vastaus X:lle, ei enää ehdota poliittista sisältöä käyttäjille, jotka eivät suostu siihen. Meta ilmoitti äskettäin uutisesta ja päätti sosiaalisen median jättiläisen kiireisen viikon.

Vain muutama päivä sitten yritys ilmoitti alkavansa merkitä tekoälyn luomia kuvia, jotka se havaitsee, ja esitteli uusia työkaluja alaikäisille intiimien kuvakiristysjärjestelmien ympärille.

Loading...
Neuvonantaja