Mitä voi tehdä väärin pyykkiä pestäessä

laundry mistakes

Ilmeisesti olemme aina tehneet jotain väärin!

Saatat ajatella, että pyykinpesu on yksi maailman helpoimmista tehtävistä. Laitat pyykin pesukoneeseen ja sinun on vain varmistettava, että et käytä väärää pesuainetta. Ja tietysti, että käytät oikeaa veden lämpötilaa. Mutta muuten se näyttää työltä, jota on vaikea pilata. Mutta näyttää siltä, ​​että joitain asioita olemme aina tehneet väärin pyykkiä pestäessä.

1. Pesuaineen määrä

Jos luulet, että enemmän pesuainetta vastaa puhtaita vaatteita, saatat yllättyä kuullessani, että pesuaineen runsas käyttö on haitallista. Hamprin Kate Hanks ja ECOSin Jenna Arkin selittivät No + hyvä: ”Liian paljon pesuainetta tai liikaa tuoksuvia helmiä kerääntyy vaatteiden kuituihin, mikä kerää likaa ja bakteereja.” Siksi he suosittelevat, että käytät vain ruokalusikallista tai kaksi pesuainetta.

2. Pyykin valmistelu

Tämä tarkoittaa, että sinun on suljettava vetoketjut ja napit. Jos vaatteissasi on reunus, ne olisi hyvä pestä nurinpäin. Arkin selittää: ”Tämä estää vetoketjuja tai koristeita takertumasta muihin vaatteisiin.” Ja tämä pätee myös sukkiin. Älä jätä niitä rullalle tai nurinpäin käännetyksi. Rouva Hanks selittää: ”Kun nämä vaatteet pestään rullattuina, epäpuhtaudet eivät voi pestä pois.”

3. Kuorma

Asiantuntijoiden mukaan pesukoneen pienemmät täyttömäärät ovat parempia. ”Kun rumpu on ylikuormitettu, pesuaineen on vaikeampi tunkeutua jokaiseen vaatteeseen ja poistaa tahrat kokonaan”, Arkin selittää. No + hyvä. ”Jos peset pienempiä määriä, sinun ei tarvitse pestä niin usein, jos tahrat eivät tule ulos, ja myös kuivausaika lyhenee. Mutta on myös tärkeää lajitella pyykkisi. Ja tämä ei koske vain väriä. Raskaat pyykit tulee pestä erillään kevyemmistä vaatteista. Ja Hanks selittää miksi: ”Raskaat vaatteet, kuten farkut, voivat hieroa herkkiä kankaita, kuten pitsiä, mikä voi aiheuttaa liiallista kulumista tai jopa vaurioita ajan myötä.” Ja muista poistaa pyykki koneesta heti pesun jälkeen. Tämä estää homeen muodostumisen pestyihin, kosteisiin vaatteisiin.

4. Asetukset

On aina helpompaa tehdä jotain juuri niin kuin olet aina tehnyt. Mutta kaikki pesukoneen asetukset palvelevat tarkoitusta. Ja saattaa olla syytä selvittää, mikä vaikutus kullakin asetuksella on. Näin voit pestä pyykkisi oikeilla asetuksilla. ”Jatkuva jakso on hyvä tavalliselle kotitalouspesulle”, Hanks sanoo. ”Pikapesuohjelma on ihanteellinen pienelle täyttömäärälle kevyesti likaista pyykkiä, jonka haluat pestä puolessa normaalista ajasta. Jos kankaat, kuten farkut, käytä koko pesuohjelmaa.

Kannattaa myös muistaa, että myös erilaiset veden lämpötilat palvelevat tarkoituksensa. Hanks selittää: ”…kylmä vesi sopii parhaiten esineille, jotka ovat alttiita kutistumaan ja estää tummien värien vuotamisen.” Lämmin vesi sopii parhaiten ”kohtalaisen likaisille vaatteille ja synteettisille kankaille, kuten polyesteri”. Ja sinun tulee käyttää kuumaa vettä vain ”pyyhkeille, painaville puuvillavaatteille, liinavaatteille tai erittäin likaisille esineille”.

Nyt et enää koskaan tee näitä tavallisia pesuvirheitä!

Loading...
Neuvonantaja