Raakasalaatit ovat hyviä laihduttamiseen. Katso laihtuvien salaattien reseptit

Painonpudotusta tukevat kasvikset

Huolimatta niin monista valmiista laihdutusdieetistä, jotka lupaavat nopeita tuloksia ja hoikka vartaloa 30 päivässäon vain yksi sääntö, jonka avulla voit laihtua – ylläpitää negatiivista kaloritasapainoa. Voit saavuttaa sen rajoittamalla kalorien saantia tai lisäämällä poltettujen kalorien määrää esimerkiksi harjoittelun aikana. Molemmat tekijät yhdessä antavat sinulle enemmän parempia ja nopeampia tuloksia.

Jotta painonpudotus ei kuitenkaan vaikuta terveyteen, et voi rajoittaa voimakkaasti ruokavaliosi kalorien määrää – 300-500 kaloreita vähemmän on enemmän kuin tarpeeksi. Samanaikaisesti pienempien aterioiden tulee olla tasapainoisia ja vitamiineja ja kivennäisaineita sisältäviä. Ja mikä on sekä vähäkalorista että runsaasti vitamiineja? Vihannekset! Näitä voi syödä ilman rajoituksia laihdutusruokavaliossa. Jotkut niistä nopeuttavat lisäksi painonpudotusta:

parsakaali – vähäkalorinen, mutta täyttävä. Ne sisältävät paljon proteiinia ja ravintokuitua, mikä kiihdyttää suoliston peristaltiikkaa

 • chilipippuri – sen sisältämä kapsaisiini nopeuttaa aineenvaihduntaa
 • porkkanat – vähäkalorinen, täydellinen salaatiksi ja välipalaksi. Se sisältää paljon A-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka auttavat estämään tulehduksia kehossa
 • valkosipuli – Se sisältää paljon kuitua, joka ehkäisee ummetusta, mutta myös stimuloi ruoansulatusjärjestelmää lisäämällä ruuansulatusmehun eritystä ja sapen tuotantoa.
 • Tietenkin nämä ovat vain pieni osa vihanneksista, joilla on positiivinen vaikutus vartaloasi. Laihdutussalaattien perusta on usein salaatti tai kaali. Molemmat vihannekset ovat lajikkeesta riippumatta vähäkalorisia ja runsaasti vitamiineja. Ja tätä tarvitset eniten aikana painonpudotus.

  Reseptit laihtuviin salaatteihin

  Alta löydät reseptejä herkullisiin ja terveellisiin ruokavaliosalaatteihin. Ne eivät ainoastaan ​​monipuolista ruokalistaasi ja tekevät ruoasta houkuttelevamman, vaan auttavat myös laihduttamaan nopeammin.

  1. Sikurisalaatti

  Sikurisalaatin valmistukseen tarvittavat ainekset ovat: helposti saatavilla ja niitä on vähän. Tästä huolimatta tämä ehdotus tarjoaa sinulle monia vitamiineja. Voit korvata sikurin toisella salaatilla. On kuitenkin syytä muistaa, että sikurissa on korkea pitoisuus arvokkaita ravintoaineita. Sen valmistukseen tarvitset::

  • sikuri

  • krassi

  • jogurtti

  • sitruunamehua

  • Aurinko

  Sikurisalaattia valmistaaksesi erottele ensin juurisikurin lehdet ja pese ne huolellisesti. Sitten voit erottaa ne käsin tai leikata suikaleiksi ja yhdistää ne hienonnetun vesikrassin kanssa. Sekoita kasvikset jogurtin kanssa ja mausta sitruunamehua ja suolaa maun mukaan.

  Salaatit ja salaatit sisältävät kaiken kehomme tarvitseman vahingoittamatta terveyttämme ja hoikkavartaloamme.123RF/PIXEL

  2. Kiinankaalisalaatti – klassikko, joka ei koskaan kyllästy

  Kiinalainen kaalisalaatti on halpa valmistaa, maukasta ja erittäin ravitsevaa. Se tarjoaa monia vitamiineja ja samalla monipuolistaa ruokaa suuresti. Kiinankaali-laihdutussalaatin valmistamiseksi tarvitset:

  • kiinankaali

  • porkkana

  • sipulia

  • omena

  • persilja

  • kastikkeen ainekset: raastettu piparjuuri, kreikkalainen jogurtti, suola, pippuri

  Ensin pese ja paloittele leikkaa kiinankaali, leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja raasta porkkana ja omena isolla raastimella. Voit myös ripotella omenaan sitruunamehulla, jotta se ei tummu. Sekoita kaikki keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.

  Salaattikastike on yhtä helppo valmistaa. Sekoita jogurttiin piparjuuri ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Yhdistä kastike kasvisten kanssa ja se on valmis!

  3. Sikuri- ja purjosalaatti

  Toinen salaattisuositus käyttämällä sikuria. Tällä kertaa se on kuitenkin rikastettu purjolla. Sen valmistamiseksi tarvitset::

  • sikuri

  • pari

  • omenat

  • soijaöljy tai oliiviöljy

  • jogurtti

  • sitruunamehua

  • soli

  • pippuri

  Pese sikuri ja leikkaa se lehtiin, voit leikata tai revitä pienemmiksi paloiksi. Pese myös purjo ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta omena ja ripottele päälle hieman sitruunaa. Kastikkeen valmistamiseksi sekoita jogurttiin sitruunamehu, pippuri ja suola. Lisää sitten soijaöljyä tai oliiviöljyä siihen. Sekoita kastike aiemmin valmistettujen vihannesten kanssa.

  4. Punakaali-porkkanasalaatti

  Punakaali ei ainoastaan ​​monipuolista illallistasi visuaalisesti, vaan tarjoaa myös antosyaaneja – eli vahvoja antioksidantteja. Se on loistava vaihtoehto valkokaalista tai kiinankaalista tehdylle laihdutussalaatille.

  Sikuri, kiinankaali tai punakaali – salaatti – yksinkertaisia ​​reseptejä ruokavalion lisäyksille pääruokaan123RF/PIXEL

  punakaali

 • porkkana
 • sitruunamehua
 • sokeria
 • Voit hienontaa tai raastaa punakaalin. Lisää siihen raastettu porkkana ja ripottele vihannekset sitruunamehulla. Vaihtoehtoisesti voit lisätä hieman sokeria rikkomaan sitruunan happaman maun.

  5. Hapankaalisalaatti – perinteinen lisä illalliseen

  Hapankaalisalaatti tunnetaan varmasti monissa kodeissa. Tämä on isoäitimme herkku, joka kannattaa myös ottaa mukaan ruokavalioon, varsinkin laihduttajaan. Hapankaali sisältää maitohappoa, joka tukee suoliston bakteerimikroflooraa. Siten se vaikuttaa koko kehon tilaan – immuniteetti mukaan lukien. Mitä tarvitset hapankaalisalaatin valmistamiseen?

  Ruokavalion hapankaalisalaatin valmistaminen on hyvin yksinkertaista. Lisää hapankaaliin hienonnettu sipuli ja raastettu porkkana. Mausta sitten salaatti pienellä määrällä öljyä, suolaa, pippuria ja valinnaisesti sokeria. Ruokalisä pääruokaan on valmis!

  Valitse ainesosien suhteet salaatin valmistusta varten makusi ja mieltymystesi mukaan. Säädä myös sen määrä illallisen ihmisten lukumäärän mukaan. Muista olla liioittelematta kastikkeiden, eli öljyn, jogurtin tai sokerin kanssa, jotka lisäävät salaatin yleistä kaloriarvoa.

  Raaka vai salaatti? Kuinka sisällyttää ne laihdutusruokavalioosi?

  Salaatit ovat kevyitä, koostuvat vain vihanneksista ja mahdollisesti kastikkeesta, mikä tekee niistä todellisen vitamiinipommin. Ne sopivat täydellisesti illallisen lisäkkeeksi, esimerkiksi lihaan ja rouheisiin. Niiden ansiosta lisäät ateriaasi toisen annoksen vihanneksia.

  Täysin erilainen tilanne on salaateilla, jotka ovat usein täysruokaa päivän aikana. Ne voivat korvata lounaan tai illallisen. Ne sisältävät kaikkia ravintoaineita – proteiinia palkokasveina, lihaa tai juustoa, rasvoja – oliiviöljyn tai muiden kastikkeiden muodossa sekä kasvisten tai krutonkien tuottamia hiilihydraatteja. Salaatit ovat paljon kaloripitoisempia kuin raa’at kasvikset, joten ne ovat erillinen ruokalaji, eivät illallisen lisä.

  Laihduttavalla ruokavaliolla voit syödä sekä raakana että salaatteja. Molemmat tarjoavat sinulle runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, koska ne on valmistettu enimmäkseen kasviksista. Niiden energia-arvo kannattaa kuitenkin laskea huolellisesti ja sisällyttää ne päivittäiseen tai viikoittaiseen kaloritaseeseen.

  Onko sinulla ehdotuksia, kommentteja tai näetkö sivustolla virheen?

  Loading...
  Neuvonantaja