Mitä japanilaiset syövät aamiaiseksi? Tulet yllättymään ”asa gohanin” perinteestä

Riisi, misokeitto, paahdettua kalaa, kananmunaa ja vihanneksia: nämä ovat aamiaisen peruspilareita Japanissa, paljon enemmän kuin pelkkä ateria

siellä perinteistä japanilaista ruokaaresepteineen ja tyypillisine raaka-aineineen, on nyt laajalti levinnyt maailmassamme – myös monien omaperäisiä ruokia tarjoavien ravintoloiden avaamisen ja länsimaisen intohimon idästä tulevia makuja ja aromeja kohtaan.

Mutta oletko koskaan ihmetellyt mitä japanilaiset syövät aamiaiseksimitkä ovat tyypillisiä ruokia, joilla tämä tuhatvuotiset perinteet omaava kansa tervehtii uuden päivän alkua?

Aamiainen on Japanissa paljon muutakin kuin ateria: se on perheyhteyden hetki, jolle omistamme aikaa ja huomiota, joka on valmistettava huolellisesti, koska se on ensimmäinen askel uudessa päivässä.

Aamiainen japanilaisen mukaan

Aloitetaan välttämättömästä lähtökohdasta: jos on totta, että japanilainen kulttuuri on saastuttanut länsimaisen kulttuurin monilta osin (ei vain kulinaarisesti), on myös totta, että monet japanilaiset ovat alkaneet syödä ”länsimaista” aamiaista perustuu cappuccinoon ja croissanttiin tai leipää hillolla.

Haluamme kuitenkin kertoa sinulle perinteisestä aamiaisesta, joka on seurannut japanilaisia ​​vuosisatoja ja jonka juuret ovat hyvin kaukaisessa menneisyydessä: asa gohantai ”aamuruoka”.

Perinteen mukaan Japanissa aamiainen tulee tarjoillaan ja kulutettiin istuen ristissä maassa, matalan pöydän vieressä. Se on enimmäkseen suolainen aamiainen, mutta se koostuu yksinkertaisista, ravitsevista ja kylläisistä ruoista – ihanteellisesti energian keräämiseen ja päivän ottamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Japanilaisen aamiaisen elementit

  • Riisi. Joka aamu aamiaiselta ei voi puuttua kulhollinen höyrytettyä valkoista riisiä, joka on maustettu perinteisellä soijakastikkeella, joka toimii tämän aterian pääruokien lisukkeena.
  • Vihannekset. Ne voivat olla höyrytettyjä vihanneksia, kuten pinaattia tai mangoldia, tai raakoja vihanneksia, kuten porkkanaa ja kaalia, maustettuina soijakastikkeella.
  • Kalastaa. Aamiaisella ei ole koskaan pulaa proteiinista, ja sitä edustaa siivu paahdettua lohta (joskus korvataan makrillilla).
  • Natto. Nattō on tyypillinen japanilainen soijapapujen käymisestä saatu valmiste, jolle on ominaista erittäin vahva maku ja hyytelömäinen koostumus.
  • Tamagoyaki. Se on tavallaan hienovaraista munakkaita munapohjainen, jota nautitaan riisin ja vihannesten kanssa.
  • Misokeitto. Lopuksi, misokeitto on yksi perinteisistä japanilaisista resepteistä, jota ei voi jättää väliin aamulla aamiaisella.

Seuraa meitä Telegramissa | Instagram | Facebook | TikTok | Youtube

Suosittelemme myös:

Loading...
Neuvonantaja