Kuinka saada haudutettuja munia joka kerta. Huippukokkien yksinkertainen temppu saa sinut ulos umpikujasta

Haudutetut munat, tuo herkku pehmeillä valkuaisilla ja juoksevilla keltuaisilla, ovat todellinen kulinaaristen taitojen koe. Monet meistä ovat kohdanneet haasteen valmistaa ne täydellisesti, mutta näyttää siltä, ​​että huippukokilla on yksinkertainen temppu, joka selviää joka kerta. Tutustu tähän salaisuuteen nyt ja opi valmistamaan herkullisia haudutettuja munia kuin todellinen mestari keittiössä.

Yksinkertainen tapa valmistaa haudutettuja munia nopeasti

Huippukokit ovat paljastaneet, että haudutettujen munien salaisuus on lisätä pieni määrä etikkaa veteen, jossa munat keitetään. Mutta mikä tämän yksinkertaisen tempun takana on ja miten se toimii?

Miksi etikkatemppu toimii:

  • pH:n säätö: Etikan lisääminen veteen auttaa pitämään alhaisemman pH-tason vedessä. Tämä saa munanvalkuaisen proteiinin koaguloitumaan nopeammin ja tarttumaan keltuaiseen, jolloin valkuainen on täysin pyöreä ja tasainen.
  • Johdonmukaisuus: Etikka auttaa säilyttämään munanvalkuaisen rakenteen, jotta se ei hajoa veteen kypsennyksen aikana.

Katso myös Miksi laittaa kaksi ruokalusikallista etikkaa, kun teet perunoita. Loistavien kokkien salainen temppu

Kuinka tehdä täydellisiä haudutettuja munia

  1. Valitse tuoreet laadukkaat munat: Tuoreissa kananmunissa on paksumpaa valkuaista, mikä tekee haudutetuista kananmunista parempia.
  2. Lisää etikkaa kuumaan veteen: Täytä kattila vedellä ja lisää yksi teelusikallinen etikkaa jokaista puolta litraa vettä kohden. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja alenna sitten lämpöä kiehuvaksi.
  3. Riko munat: Riko tuore muna varovasti pieneen kulhoon ja pyöritä kuumaa vettä lusikalla tai vispilällä. Odota muutama sekunti, että valkuainen hyytyy keltuaisen ympärille.
  4. Keitä 3-4 minuuttia: Siirrä muna lastalla tai lusikalla etikkaveteen ja anna kiehua 3-4 minuuttia. Jos haluat, että muna kypsyy vähemmän tai paremmin, säädä kypsennysaikaa.
  5. Poista muna varovasti: Poista paistettu muna varovasti vedestä reikalusikalla tai lusikalla ja anna ylimääräisen veden valua pois.
  6. Tarjoile paistettu muna: Laita paistettu muna paahtoleivän, pekonin tai minkä tahansa päälle. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan ja nauti täydellisestä haudutetusta munasta.

Katso myös Kuinka kauan haudutetut munat todella kiehuvat? Salaisuus saada se näyttämään täydelliseltä

Loading...
Neuvonantaja