5 sanaa, joita et käytä kommunikaatiossa lasten kanssa

Sanoilla on valtava voima tuoda ihmiset yhteen. On kuitenkin joitain, joihin sinun tulee vanhempana kiinnittää huomiota, koska ne voivat aiheuttaa valtavia vahinkoja. Tässä on 5 sanaa, joita sinun ei pitäisi koskaan sanoa lapsillesi.

© Arkisto

1. Laiskuus

”Et kamppaile matematiikan kanssa siksi, että olet tyhmä, vaan siksi, että olet laiska.” Kun nämä sanat tulevat vanhemman suusta, uskomme, että niiden pitäisi inspiroida ja motivoida. Lopulta näet lapsessasi käyttämätöntä potentiaalia. Mutta ”laiska” on yksi niistä asioista, joita sinun ei pitäisi koskaan sanoa lapsille, koska haukut ja leimaa sana, jolla on paljon painoarvoa.

Saattaa olla muitakin syitä, miksi lapsesi ei työskentele tai menesty. Ehkä se, mikä näyttää laiskuudelle, on sitäkin viivyttely epäonnistumisen pelosta tai aiemman epäonnistumisen masentumisesta.

2. Valehtelija

Tämä sana leimaa lapsesi tekojen ja virheiden perusteella. ”Olet niin valehtelija. Tiesin, että otit ylimääräisiä keksejä, kun en katsonut.”.

Virheen tai huonon valinnan tekeminen ja sen muuttaminen etiketiksi tarkoittaa lapsillesi, että olet alentanut odotuksiasi heidän suhteensa. Se hiipii sisään ja tulee osaksi heidän identiteettiään.

3. Pysäytä

Okei, emme voi ottaa sitä pois sanastostamme kokonaan. Mutta jos ”stop” on useimpien sääntöjen alku, sinulla on luultavasti todella turhautuneita lapsia.

Ajattele sitä kuin laittaisit lapsesi auton ratin taakse ja ohjaisit heidät paikkaan, jossa he eivät ole koskaan olleet. Kun he tulevat stop-merkin luo, käsket heitä joko menemään suoraan tai kääntymään, eikö niin? Sanomalla heille, että he vain lopettavat, heillä on monia mahdollisuuksia eksyä.

4. Ruokavalio

Vanhempana sinulla on valta opettaa lapsillesi terve suhde ruokaan. Se, että kerrot heille, että heidän on noudatettava ruokavaliota, ei vie sinua perille.

Kun puhut laihduttamisesta lasten kanssa tai rohkaistaan ​​heitä laskemaan kaloreita tai rajoittamaan tietyntyyppisiä ruokia. Tämä opettaa heitä jättämään huomiotta kehonsa nälkäsignaalit ja että ruoka on vihollinen. Jotkut teistä saattavat kamppailla omien ruokaongelmiensa kanssa, mutta se ei tarkoita, että otatte ongelmanne lastenne käsiin. Anna lasten olla lapsia, syö herkkuja järjen rajoissa ja jätä väliin satunnaiset hedelmät ja vihannekset.

5. Vauva

”Miksi sinä käyttäydyt kuin vauva?” Vaikka lapset käyttäytyvät sellaisella tasolla, jota pidämme epäkypsinä, hyväksikäytöllä ei saavuteta muuta kuin häpeää. Parempi vaihtoehto on varmistaa, että heidän tunteensa ovat päteviä, odottaa, että itku loppuu, ja auttaa heitä sitten pukemaan tunteensa sanoiksi.

Loading...
Neuvonantaja