Vihjeitä nurmikon hoitoon Sammaleen poistaminen nurmikolta talven jälkeen: Milloin ja miten kannattaa edetä ShoppingAds

Vihjeitä nurmikon hoitoon Sammaleen poistaminen nurmikolta talven jälkeen: Milloin ja miten kannattaa edetä ShoppingAds

Vaikka nurmikkoa ei leikata talvella, sammaleella on tarvittava ilmasto ja aika levitä. Oikeilla työkaluilla pääset eroon siitä.

Kun olet viimeksi leikannut nurmikon syksyllä, se menee lepotilaan ja herää keväällä. Jos huomaat vuoden alussa sammalpeiton levinneen, puutarhan hoitoa helpottaa muutama temppu.

Sammalta ruohon sijaan

Vaikka sammal on myös kestävää, se kuivuu ja muuttuu ruskeaksi, jos sen päällä kävelee jatkuvasti ja se altistuu voimakkaalle auringonvalolle. Kaikki alla on tuomittu mätänemään. Vettyminen, varjo ja happamat, savimaat edistävät kasvua.

Tavoittele sammalta

On olemassa useita todistettuja strategioita päästä eroon ärsyttävästä sammalta.

Oikea aika sammaleen torjuntaan on kevät, mieluiten maaliskuu. Valitse päivä, jonka lämpötila on vähintään 14 astetta. Toimi näin:

  • Leikkaa nurmikko noin kahden senttimetrin leikkuukorkeudella.
  • Irrota sammalta särmäyksellä pituus- ja poikkisuuntaan enintään neljän millimetrin syvyyteen asti.
  • Irrota sammal.
  • Tee maakoe rautakaupan pH-arvomittarilla ja levitä nurmikkokalkkia, jos pH-arvo on alle 7. Tämä tuhoaa jäljellä olevan sammalen luomalla vähemmän happaman maaperän.
  • Toista karsiminen ja irrotus kymmenen päivän kuluttua.

Käytä erityistä kaupallisesti saatavilla olevaa sammaleentorjunta-ainetta, jos karkoituksellasi ei ole ollut toivottua vaikutusta. Noudata paketin ohjeita ja toimi seuraavasti:

  • Leikkaa nurmikko kahden senttimetrin leikkuukorkeudella.
  • Annostele sammaleenpoistoainetta yhdessä nurmikon lannoitteen kanssa.
  • Kymmenen päivän kuluttua karsi nurmikkosi ja poista sammalta.

Vinkki: Oikean valmisteen valinnassa rautakaupan neuvoista voi olla apua. Liian intensiivinen käsittely rauta-II-sulfaattia sisältävällä tuhoajalla voi johtaa maaperän happamoimiseen. Tämä vuorostaan ​​mahdollistaa sammaleen itämisen. Käytä mieluiten sammaleen tappajia etikkahapon tai kinoklaamiinin kanssa. Vaihtoehtoisesti nurmikon lannoite, jossa on rikkaruohojen tappaja, sopii.

Estä sammaltartunta

Sammal leviää pääasiassa varjoisilla alueilla. Perinteiset nurmikot eivät kasva siellä paksuiksi. Siksi kylvä erityisiä varjostettuja nurmikkeita, jotka tarjoavat vähemmän pinta-alaa sammaleille niiden suuren tiheyden vuoksi. Mitä useammin lyhennät nurmikkoa, sitä tiheämmäksi se tulee. Leikkaa käyttö- tai varjostinurmikon leikkuukorkeudella vähintään neljä senttimetriä kerran viikossa ja koristenurmikon kahdesti viikossa, jotta sammalen läpitunkeutuminen on vaikeampaa.

Loading...
Neuvonantaja