Tomaatit halkeilevat kasvihuoneissa. Mitkä ovat syyt, voidaanko se korjata?

Miksi tomaatit halkeilevat kasvihuoneessa?


Tänään saamme selville, miksi kypsät tomaatit halkeilevat.

Halkeamia tomaateissa, miksi, miten välttää?

Tomaattien kasvattaminen kasvihuoneessa ei ole vaikeaa, mm. tämä prosessi tuo iloa niin sielulle kuin vatsallekin, koska omat vihannekset ovat terveellisimmät ilman torjunta-aineita ja muita kemikaaleja ja erittäin haitallisia aineita. Mutta tomaateissa esiintyy usein halkeamia.

Kokeneet puutarhurit väittävät, että kypsien tomaattien halkeamia esiintyy useimmiten lajikkeissa, joissa on liian joustava liha ja keltaisia ​​lajikkeita. Hedelmän halkeamat eivät ole hedelmän infektio tai sairaus, kuten monet ihmiset ajattelevat, vaan yksinkertaisesti tällainen reaktio sen nopeaan kasvuun.

Miksi tomaateissa olevat halkeamat ovat vaarallisia?

  • Ulkonäkö katoaa välittömästi. Tällä kriteerillä on erityisen huono vaikutus hedelmien myyntiin.
  • Muun muassa hedelmässä oleva halkeama lisää tomaattien todennäköisyyttä bakteereiden ja homesienten saastumiselta.

Tämä ei tarkoita ollenkaan sitä, että jokainen hedelmä, johon on muodostunut halkeama tai useita halkeamia, voidaan heti heittää pois.

Itse asiassa kaikki halkeamien epämuodostuneet hedelmät eivät kehitä infektiota ja kaikki hedelmät eivät mätäne halkeamien ilmaantumisen jälkeen, jos ensimmäisten päivien aikana mikään yllä mainituista tekijöistä ei vaikuttanut hedelmän normaaliin ulkonäköön, ajan myötä halkeama paranee ja tomaatti voi säilytetään melko pitkän ajan.

Miksi tomaatit halkeilevat?

Jatketaanpa pohtimaan tärkeintä asiaa, nimittäin syitä, miksi hedelmät halkeilevat ennen poimimista:

Tomaattien ylikuumeneminen kasvihuoneessa. Monet puutarhurit eivät kiinnitä huomiota kasvihuoneen lämpötilajärjestelmään. Sinun on ymmärrettävä, että auringonvalo voi aiheuttaa vahinkoa paitsi silloin, kun se osuu suoraan satoon.

Kasvihuoneiden tukkoisuus ja liian korkeat lämpötilat johtavat usein siihen, että hedelmät eivät yksinkertaisesti kestä tällaisia ​​​​olosuhteita ja alkavat halkeilla. Epäonnistumatta aikana, jolloin aurinko ei tuo vain valoa, vaan myös lämmittää kasvihuoneen pintaa, kasvihuoneeseen on luotava ilmanvaihto.

Tee rakenteen toiseen päähän pienet reiät ja sitä vastapäätä toinen reikä, jotta tulee jonkinlainen veto ja ilmanvaihtojärjestelmä toimii täysin ja vähentää tukkoisuutta ja korkeita lämpötasoja.

Tomaattien liian runsas ja toistuva kastelu. Tosiasia on, että kastelu voi tuoda paitsi hyötyä myös haittaa; sinun ei pitäisi olla liian innokas tässä asiassa.

Tomaatteja on kasteltava tarpeen mukaan: heti, kun maaperä on kuiva (kuivunut kokonaan), on tarpeen kastella viljelykasveja ja muistaa kuohkeuttaa se, jotta ilma kiertää ja pääsee kasvin juurille.

Kasvin rungon väärä altistuminen. Ne fanaatikot, jotka haluavat tehdä kaiken liikaa, kärsivät sitten ponnistelujensa hedelmistä. Usein, kun heille kerrotaan, että ylimääräiset lehdet on poistettava sadon rungosta, he repivät ne fanaattisesti pois jättäen vain munasarjan yläosan, mikä johtaa tulevaisuudessa kypsien hedelmien halkeilemiseen.

Välttämättömien mikroelementtien puute. Saatat kysyä, kuinka saada selville tällainen ongelma – se on erittäin helppoa, lehdet alkavat kellastua ja käpristyä, mikä on selvä merkki tällaisesta puutteesta.

Tämä voi johtua huonosta maaperästä, varsinkin jos tässä paikassa kasvatettiin viime kaudella satoja, jotka ottavat maasta kaikki hivenaineet, joita se ei voi myöhemmin antaa tomaatin hedelmille.

Muun muassa ylikastelu (josta keskusteltiin aiemmin) johtaa siihen, että tomaattien tarvitsemat mikroelementit myös huuhtoutuvat pois niistä.

Kokeneiden puutarhureiden neuvoja

On olemassa useita suosituksia, joita kokeneet puutarhurit neuvovat noudattamaan:

Tomaattilajikkeita valittaessa tulee suosia lajikkeita, jotka eivät ole nirsoja ja jotka ovat helpoimmin hoidettavia. Juuri nämä tomaatit reagoivat vähemmän kaikkiin yllä oleviin tekijöihin, mikä tarkoittaa, että ne kestävät paremmin ja kestävät paremmin ympäristön muutoksia ja sen olosuhteita.

Jos kasvihuone on auki, tämä ei tarkoita, että tomaatit tulisi jättää ilman hoitoa. Niiden päälle tulee venyttää suojaverkko, jonka avulla ne voidaan säästää auringon paahtavilta säteiltä.

Pidä tomaateistasi hyvää huolta, niin ne eivät halkeile.

Loading...
Neuvonantaja