Rakenna itse asuttava puutarhatalo: Näin luot puutarhaasi pakopaikan

Rakenna itse asuttava puutarhatalo: Näin luot puutarhaasi pakopaikan

  • Mies Et voi vain asua puutarhatalossa
  • Tämä pätee heti rakennusvaiheessa Kaapelit ja liitännät on otettava huomioon
  • Sopivan sisustuksen ansiosta… Puutarhatalo on todellinen avaruuden ihme

Selitämme sinulle askel askeleelta, kuinka voit tehdä puutarhamökistäsi asumiskelpoisen ja luoda siten todellisen pakopaikan.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota, jos haluaa rakentaa asumiskelpoisen puutarhamökin?

Puutarhavajaa käytetään usein laitteiden säilytykseen. Mutta sitä voidaan käyttää vielä tehokkaammin. Haaveiletko seisomisesta pienessä vihreässä keitaassa heti kun nouset ylös? Olipa sitten omassa puutarhassasi tai pihalla luonnon keskellä: Jos haluat paeta kaupungista ja nauttia rauhasta, voit luoda asumisen sopivan puutarhamökin. Näin sinulla on rentoutumispaikka.

Se mikä saattaa aluksi kuulostaa monimutkaiselta, ei sitä todellisuudessa ole. Puutarhatalo voidaan rakentaa vain muutamassa vaiheessa tehdä siitä asuttava.

Mutta ennen kaikkea sinun pitäisi kiinnitä huomiota käytettävissä olevaan tilaan. Sekä puutarhan että puutarhamökin tulee ehdottomasti tarjota riittävästi tilaa. Mieti siis etukäteen, kuinka monta henkilöä puutarhamökkiin mahtuu ja kuinka laajoja huoneiden tulee olla. Ennen kaikkea tule asumaan Koot 15-20 neliömetriä kysymyksessä.

Rakennuslupa: Mikä on mahdollista, mikä on sallittua, mihin on kiinnitettävä huomiota?

Jos puutarhamökistä halutaan asua, niin sen on ensin oltava lisenssi saada. Se, tarvitaanko ja mikä rakennuslupa, riippuu alueestasi tai osavaltiostasi. Jokaisen, joka haluaa asua pysyvästi puutarhamökissä, on tehtävä jopa rakennushakemus kunnalle.

Löydät luettelon kaikista rakennusviranomaisista osoitteessa Aemter.org. Kun puutarhatalo on pysyvästi asuttu ja siitä tulee pääasunto, siitä tulee rakennus ja tapahtuu käyttötarkoituksen muutos.

Tähän liittyy monia erilaisia ​​määräyksiä ja lakeja, joita on noudatettava. Kokonaan puutarhataloon muuttaminen on jopa niin kutsuttua ”väärinkäyttöä”. Tämän jälkeen asuntokäyttöön muuttamista koskeva hakemus on tehtävä paikalliselle rakennusviranomaiselle.

Eristäminen: Mitä vaihtoehtoja on olemassa?

Jos haluat asua puutarhamökissä pidempään – esimerkiksi koko kesän – kannattaa se ehdottomasti eristää vastaavasti. Tämä ei ainoastaan ​​takaa mukava lämpötilapikemminkin estää myös homeen muodostumisen.

Eristyksen tulee suojata kylmältä ja kuumuudelta.

Valittavana on myös vaihtoehtoja Eristysmateriaalit muovista (EPS, XPS), mineraaleista (lasivilla, kivivilla) tai luonnonmateriaaleista (pellava, hamppu). Valitut kankaat on päätettävä yksilöllisesti säästä ja henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen.

Sähkön ja veden laskeminen: aina tarpeen?

Jos puutarhatalossa on tarkoitus asua, niin Sähkö- ja vesiliitännät tärkeitä. Nämä tulee ottaa huomioon rakentamisen aikana, koska johtoja ja kaapeleita on vedettävä.

Kannattaa myös miettiä, missä yhteyksiä tarvitaan. Sen jälkeen voit Yhdistä puutarhamökin wc, pese tai suihku. Sähkö on sitä varten Lamppujen ja muiden sähkölaitteiden liittäminenkuten liesi.

Jos pidät puutarhamökissä yöpymistä eräänlaisena telttailuna, voit. Silloin välittömässä läheisyydessä pitäisi olla ainakin suihkutilat ja wc:t.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota asennuksessa?

Kaikkein tärkeintä asuttavassa puutarhatalossa on ehdottomasti sisustus. Näin siitä tulee todellinen koti. Tietysti ensisijaisesti henkilökohtainen maku ratkaisee sopivan sisustuksen.

Ennen kaikkea sinun pitäisi hallita rajoitettua tilaa hyvin: Parempi valita yksinkertaisia ​​ratkaisuja kuin vehreät huonekalumaisemat. Kirkkaita värejä myös saada huoneet näyttämään huomattavasti suuremmalta.

Samalla kapeat varmistavat Kaapit visuaaliseen korkeuteen. Sinun tulisi myös koristella ensisijaisesti esineillä, joita todella käytetään. Samoin erilaisia tilaa säästäviä ratkaisuja voidaan integroida, esimerkiksi monia kaappijärjestelmiä, joita voidaan käyttää myös pöytänä.

Puutarhasi on keidaasi ja etsit lisää inspiraatiota? Täältä löydät lisää artikkeleita puutarhanhoidosta ja puutarhasuunnittelusta:

Loading...
Neuvonantaja