Miksi hortensiat kukkivat huonosti? Tiedä syyt. neuvoja

Miksi hortensiat kukkivat huonosti?

Puutarhahortensiat Ne ovat hämmästyttävän kauniita ja reheviä kukkivia kasveja, jotka näyttävät erittäin vaikuttavalta kesämökeissä ja kukkapenkeissä.

Nämä kaunottaret voivat saavuttaa jopa puolentoista metrin korkeuden! Sekä yksi hortensia että useiden pensaiden koostumus puutarhassa ilahduttavat sinua aina upeilla erivärisillä kukinnoilla.

Tätä suosivat pallomaisten ja kukintojen eri sävyjen lisäksi myös itse kukkien muoto. Kukkapallon keskellä ovat naaraskukat, ja reunoja koristavat suuremmat ja kirkkaammat uroskukat, jotka koostuvat neljästä tai viidestä suurennetusta verholehdestä.

Lisäksi tämä kasvi voi olla paitsi pensas, myös pieni puu ja jopa liana. Mahdollisuudet sivuston suunnitteluun hortensian avulla ovat loputtomat!

Tyypillisesti hortensian kukinta-aika kestää myöhään keväästä alkusyksyyn. Mutta joskus puutarhurit, jotka istuttivat kasvin useita vuosia sitten, eivät odota kukinnan ilmestymistä. Tapahtuu, että hortensia kukkii huonosti, mutta miksi sitä ei tiedetä.

Syitä kukinnan puutteeseen

Ennen kuin etsit syitä, jotka selittävät, miksi puutarhahortensia ei kukki, ja päätät, mitä tehdä, sinun on tiedettävä tietyt lajin ominaisuudet.

Joten, puu ja paniculate hortensiat erittäin vaativa elinolojen suhteen. Lisäksi nuoret kasvit eivät muodosta kukintoja ennen kuin ne vahvistuvat, ja tämä kestää vuosia.

Heikko juurijärjestelmä

On vaikea sanoa tarkalleen, minä vuonna hortensia kukkii istutuksen jälkeen, koska maaperän laatu, valaistus ja kastelun säännöllisyys ovat tärkeitä.

Useimmissa tapauksissa tämä kasvi ei kukoista johtuen että sen juuristo ei ole vielä tarpeeksi kehittynyt. Jos ostit kukkivan pensaan, istutit sen sivustollesi ja kukinta hävisi vähitellen, älä ihmettele.

Häikäilemättömät myyjät käyttävät usein kasvua stimuloivia aineita saadakseen hortensiat kukkimaan. Yleensä vielä kahden vuoden ajan tällaisen pakotetun kukinnan jälkeen kasvit eivät vapauta kukintoja ja vahvistuvat.

Toinen syy on kasvien väärä karsiminen.

Toinen syy on kasvien väärä karsiminen. Isolehtisten puutarhahortensioiden vanhat lajikkeet tuottavat kukintoja viime vuonna kasvaneiden versojen yläosaan. Jos et ole vaivautunut suojaamaan pensasta pakkaselta talveksi ja valmistamaan sitä talveksi, nämä versot on poistettava jäätymisen vuoksi.

On aivan luonnollista, että kukinnan aikana hortensiasi ei miellytä sinua rehevillä kukinnoilla. Lisäksi se ei kukki useaan vuoteen.

Versojen karsiminen tulisi tehdä lokakuun lopussa. Samanaikaisesti versoihin jätetään useita nuoria silmuja. Keväällä näitä nuoria versoja lyhennetään uudelleen kukinnan lisäämiseksi.

Munuaisten jäätyminen

Puutarhahortensian silmujen muodostuminen tapahtuu syksyllä. Jos pakkanen iskee kevään alussa, kun ne alkavat herätä, ne jäätyvät. Pesän poistamista pensaasta ei suositella ennen kuin ilman lämpötila yöllä on -5 astetta tai korkeampi.

Hortensioiden kotimaa on Keski-Aasia, jossa ilmasto eroaa kotimaisesta. Kun ostat kasveja kaupoista, ota yhteyttä huomiota lajikkeisiin jotka ovat hyvin tottuneet luonnollisiin olosuhteisiimme.

Tosiasia on, että lämpöä rakastava hortensia ei ehkä yksinkertaisesti ehdi laskemaan uusia kukkanuppuja lyhyen kesämme aikana, eikä se siksi kukki ensi vuonna.

Vaikka ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​​​että puutarhan kauneushortensian hoitaminen ei ole vaikeaa, emme saa unohtaa, että se on oikukas. Odotettua kukintaa ei välttämättä tapahdu tai se on niukka, tai ilmestyvät silmut eivät kukki. On monia syitä, miksi hortensia ei kukki, katsotaanpa niitä järjestyksessä.

Sopimaton laskeutumispaikka valittu

Avoimet tilat, joita aurinko valaisee lähes koko päivän, ovat vain muutamia G. serrata -lajikkeita lukuun ottamatta täysin viljelyyn soveltumattomia, ja se tarvitsee myös 6-8 tunnin rajan vuorokaudessa.

Jos ei ole muuta vaihtoehtoa, mutta haluat sisustaa tonttisi ylellisillä pensailla, sinun on turvauduttava temppuihin: matala istutus – pohja sijaitsee 10 senttimetriä maanpinnan alapuolella, puunrunkoympyrä on peitetty multaa (turve, sahanpuru); · valita useista G. paniculata -lajeista, jotka tarjoavat sille säännöllisesti riittävästi kosteutta, tai G. serrata.

Myös voimakkaasti varjostetut kulmat eivät sovellu kaunottareille. Jatkuvassa varjossa hortensiat kukkivat hyvin harvakseltaan, ja useimmiten silmut eivät kukki. Kaikki pensaslajikkeet eivät pidä tuulesta. Ne istutetaan suojattuihin paikkoihin, mutta kaukana tiiliseinistä tai aidoista. Tällainen naapurusto johtaa pian kasvien sortoon.

On myös tarpeen valita hyvin valutettu alue; sula- tai sadevesi ei saa pysähtyä. Älä istuta kukkia suurten puiden lähelle – se kärsii kosteuden puutteesta.

Jos väärä sijainti on syynä kukkien puutteeseen, pensas on istutettava uudelleen ottaen huomioon kaikki yllä olevat suositukset.

Väärä kastelutila

Hortensia, jonka latinalainen nimi Hydrangea tarkoittaa vesisäiliötä, rakastaa kosteutta. Kuivalla säällä se tarvitsee kastelua, jotta sen juurien ympärillä oleva maa ei kuivu. On myös tärkeää, että sitä ei missään olosuhteissa täytä liikaa.

Kastelun perussäännöt: ·

viileällä säällä riittää kastelu kerran viikossa;

 • · kuumina kuivina aikoina – kerran kolmessa päivässä;
 • · raskailla savimailla maltillista kastelua suoritetaan harvemmin; ·
 • hiekkaisella ja hiekkaisella savella – useammin ja runsaammin;

Kasteluun tarvitaan pehmeää vettä (sadevettä, suodatettua tai vähintään 5 päivää seisottua vesijohtovettä).

Jokainen kasvi tarvitsee kasteluun 1-1,5 ämpäriä vettä. Alle 3-vuotiaat pensaat tarvitsevat lisäkosteutta.

Ostetun taimen mukauttaminen

Jos ostat taimen avoimella juurijärjestelmällä (ilman maapalloa), ongelmia syntyy vähemmän, se löytää mielellään uudelleen maasta. Tärkeintä on muotoilla maaseos oikein ja valita sopivin paikka.

Istutusalustan koostumus: ·

 • hedelmällinen maa;
 • nurmikko;
 • turve;
 • humus;
 • joen hiekka.

Kaikki otetaan yhtä suuressa osassa ja sekoitetaan huolellisesti. Tämä seos sisältää jo riittävän määrän orgaanisia lannoitteita ja varmistaa juurien hyvän ilmanvaihdon.

Maaperän happo-emäs-indikaattori on ehdottomasti saatettava normaaliksi – hortensioilla – pH 5,5-5,6. Jos taimi on säiliössä, maaperää juurista ei ravisteta pois eikä juuria leikata pois.

Tärkeä! Hyvin usein tällaisia ​​vauvoja ruokitaan kemikaaleilla, jotta heillä olisi vaikuttava esitys. Siksi, jotta istutusmateriaali ei joutuisi vakavaan stressiin normaaleissa olosuhteissa, ensimmäisenä vuonna ravinteita lisätään hieman korotettuina annoksina – 3-7%.

Seuraavana vuonna he käyttävät suositeltuja määriä. Tässä tapauksessa on tärkeää luoda ihanteelliset olosuhteet taimille – valaistus, kastelu.

Epätasapainoinen ruokinta

Ylimääräinen typpi aiheuttaa nuorten versojen vapautumisen, mutta niillä ei ole aikaa kovettua ennen kylmän sään alkamista. Tämän seurauksena uudet oksat jäätyvät ja kukannuput kuolevat niiden mukana.

Huomaa: Et voi ruokkia typellä, vaikka kukkavarret kypsyvät. Tämä provosoi uusien lehtien ilmestymistä, mikä häiritsee silmujen korkealaatuista muodostumista ja täyttä kukintaa. Siksi typpeä sisältäviä lannoitteita levitetään vasta keväällä, kun kasvukausi alkaa ja vehreästä vihreydestä on vain hyötyä sekä ulkonäön että fotosynteesin kannalta. Jäljellä oleva lannoitus (yhteensä 3 tai 4 vuodenaikaa) suoritetaan kalium- ja fosforisuoloilla, ja ennen talvea ne lisäävät orgaanista ainetta – kompostia tai mädäntynyttä lantaa.

Muut syyt

1. Virheellinen syysleikkaus tai väärä suoja talveksi Lajikkeesta riippuen kukkavarret muodostuvat edellisen tai kuluvan vuoden versoihin.

Siksi syysleikkaus suoritetaan asianmukaisten sääntöjen mukaisesti. Niille lajikkeille, joiden kukat muodostuvat viime vuoden oksille, oikea-aikainen suoja talveksi on myös erittäin tärkeä. Jotta nuoret versot vahvistuvat ja puisevat ennen kylmän sään alkamista, noin 3 viikkoa ennen suojaa, kaikki lehdet (sekä vanhat että nuoret) poistetaan suunnilleen pensaan korkeuden puoliväliin.

2. Maaperän alkalisointi. Se tapahtuu myös, jos kukka kasvaa aluksi happamassa ympäristössä. Tämän välttämiseksi sinun tulee käyttää monimutkaisia ​​lannoitteita, jotka on suunniteltu erityisesti hortensioihin. Ne sisältävät lisäaineita, jotka säätelevät maaperän happamuutta.

3. Sairaudet ja tuholaiset. Vaikka kaikilla hortensioilla on lisääntynyt vastustuskyky sairauksia ja tuholaisten hyökkäyksiä vastaan, hoitovirheet voivat johtaa erilaisiin vaurioihin.

Yleisin sairaus on kloroosi, raudan imeytymishäiriö. Myös härmäsieni on mahdollista varsinkin loppukesällä, jolloin päivällä on vielä kuuma ja yöllä ilman lämpötila laskee merkittävästi.

Heikennetyille pensaille asettuvista tuholaisista yleisimmät ”vieraat” ovat kirvoja ja hämähäkkipunkkeja. Tämän seurauksena käy ilmi, että hortensia ei vain kukoista, vaan se ei myöskään muodosta silmuja.

4. Sopimaton lajike. Monet lajikkeet ovat täysin sopeutumattomia pohjoisen ja luoteisen alueiden lyhyeen, viileään kesään: ne kasvavat, tuottavat rehevää vihreyttä, mutta eivät ehdi munimaan ja muodostamaan täysin kukkasuppeja.

Istuttaaksesi sivustollesi, sinun tulee ehdottomasti valita ne lajikkeet, jotka kukkivat aktiivisesti avoimessa maassa tällä alueella (vyöhykkeellä).

Jos valinta kuitenkin osui lämpöä rakastavampaan kasviin, on järkevää kasvattaa se talvipuutarhassa tai suuressa kukkaruukussa, jotta se pidentää sen lämmintä vuodenaikaa tuomalla se sisätiloihin.

Tärkein asia hortensioita ostettaessa – valitse oikea lajike, joka voi juurtua alueen ilmastoon ja selviytyä talven kylmyydestä. Jos lajike valitaan oikein, kukkien puute voi johtua jostakin seuraavista tekijöistä:

 • Sopimaton ilmasto – hortensia on melko lämpöä rakastava kasvi; istuttaminen uusiin olosuhteisiin voi aiheuttaa stressiä. Epätavallisessa ilmastossa generatiiviset silmut eivät kehity. Ennen kuin ostat kukan, sinun on selvitettävä, missä olosuhteissa se kasvoi.
 • Juurijärjestelmän riittämättömyys: nuorilla hortensioilla on melko hauraat ja heikot juuret; istutuksen jälkeen tällaiset kasvit eivät välttämättä kukki kahdesta viiteen vuoteen.
 • Nuoret kasvit eivät tuota kukkia; kukintaa varten hortensian iän tulisi alkaa 5-vuotiaana.
 • Väärä karsiminen – jos leikkaat väärin joka vuosi, kukkia ei tule ollenkaan tai niitä on hyvin vähän.
 • Kylmä – kasvi on peitettävä talveksi, toimien huolellisesti ja huolellisesti. Jos et peitä hortensiaa tarpeeksi, versot jäätyvät; jos teet sen liian tiukasti, on vaara vaurioittaa oksia.
 • Epäasianmukainen ruokinta voi olla yksi syy siihen, miksi kukat eivät kukki.
 • Huono maaperä – kasvi on melko vaativa lannoitteiden laadulle ja maaperälle, jossa se kasvaa.
 • Kukinnan keinotekoinen stimulointi – jos kukka ennen myyntiä tiputettiin lannoitteilla rehevän kukkivan ulkonäön simuloimiseksi, ensi vuonna kukkia ei ehkä ole ollenkaan. Jotta pensas alkaa kantaa kukkia, se tarvitsee asianmukaista hoitoa.

Huolehdittaessa puutarhahortensiasta saat puutarhaan erinomaisen koristeen, ja tuoksuvat, rehevät kukinnot ilahduttavat silmää pitkään. Anna hortensiosi kukkia niin kauan kuin se haluaa!

Huomioi tämä:

Loading...
Neuvonantaja