Kuinka välttää virheitä istutettaessa kurkun taimia maahan

Kurkun taimien istuttaminen maahan

Kuinka välttää virheitä istutettaessa taimia pysyvään paikkaan?

Tätä varten sinun on tiedettävä useita tärkeitä sääntöjä.

Yleiset säännöt taimien istuttamisesta

Elinsiirto on aina stressaavaa kasveille. Siksi tehtävämme on tehdä kaikkemme varmistaaksemme, että nuoret tomaattien, paprikan, munakoison, kaalin ja kurkkujen taimet kestävät prosessin kivuttomasti.

Kasvien istutustekniikka pysyvään paikkaan riippuu:

  • astiat, joissa taimia kasvatettiin;
  • kasvien ikä ja koko;
  • kulttuurin nimiä.

Turveruukuissa tai tableteissa kasvaneet taimet on helpointa istuttaa. Kasvit asetetaan suoraan säiliöihin valmiiksi kaivettuihin reikiin. Sitten ne ripotetaan maaperällä, puristetaan kaikilta puolilta käsilläsi, jotta tyhjiä kohtia ei jää, ja kastellaan runsaasti.

Jos kasvit on kasvatettu pahvi- tai paperimukeissa, toimi toisin. Kupit leikataan pituussuunnassa saksilla ja kasvit poistetaan niistä varovasti pitäen niitä jatkuvasti varresta ja yrittäen olla häiritsemättä maapalaa. Sitten jokainen taimi lasketaan reikään, sirotellaan maaperällä, tiivistetään hyvin ja kastellaan.

Jos sää on pilvinen, on suositeltavaa istuttaa taimet aamulla ja jos on aurinkoista, myöhään iltapäivällä.

Kasvit poistetaan muovisäiliöistä seuraavasti: pidä lasia toisella kädellä keskeltä ja toisella sen reunasta ja tee tämä siten, että kasvin varsi on keski- ja etusormen välissä.

Sitten säiliö käännetään ympäri. Poista kuppi kädellä, joka on lähempänä sen keskustaa, ja toisella kädellä käännä taimi varovasti ympäri ja laske se yhdessä maapalan kanssa reikään.

Sen varmistamiseksi, että istutus maahan on kivuton, taimien kastelu lopetetaan useita päiviä ennen suunniteltua istutuspäivää. Ja 1-1,5 tuntia ennen istutusta se kaadetaan vedellä, jotta maapallo ei tule vain kosteaksi, vaan myös märkäksi. Silloin se ei hajoa siirron aikana, ja kasvit eivät kärsi melkein mitään vahinkoa.

Taimien saaminen pois kaseteista on vaikeampaa. Tätä varten tarvitset pienen lastan, lastan tai jotain vastaavaa. Lastan (lastan) terä työnnetään varovasti säiliön seinän ja maapalan väliseen rakoon yrittäen nostaa sitä hieman.

Samaa tehdään muillakin puolilla. Kun kaikki on valmis, kasvi otetaan varresta ja poistetaan varovasti säiliöstä. Jatkoistutusprosessi on sama kuin edellä kuvatuissa menetelmissä.

Taimet poistetaan yhteisestä laatikosta istutuskauhalla. Ennen kasvien kaivamista he leikkaavat maaperän neliöiksi, joiden keskellä taimet sijaitsevat.

Sitten kauha haudataan maaperään taimen viereen, kallistetaan, kaivetaan ylös ja poistetaan kasvi maapalalla. Kaivetut taimet sijoitetaan useita laatikkoon, matalaan ämpäriin, altaaseen tai muuhun vastaavaan astiaan. Sitten ne istutetaan kasvihuoneeseen, kasvihuoneeseen tai puutarhapenkkiin.

Laatiossa kasvatetut taimet juurtuvat paremmin, jos ne kuljetetaan istutuspaikalle yksi kerrallaan ja suoraan istutuskauhassa. Kasvit asetetaan reikään kauhan mukana. Sitten taimien juuret ripotellaan maalla kolmelta sivulta, ja sitten kauha poistetaan varovasti, maaperä lisätään, tiivistetään käsin (etenkin varren ympärillä) ja kastellaan runsaasti.

Kulttuuri Kasvihuoneen istutuspäivämäärät (keskimmäisellä vyöhykkeellä) Istutuksen ajoitus avoimeen maahan (keskimmäisellä vyöhykkeellä) Istutuskuvio (kasvien välinen etäisyys × rivien välinen etäisyys), cm
Kurkku Toukokuun toinen puolisko Kesäkuun alku 15-20×60-90

Maaperän valmistelu

On parasta valmistaa sänky minkä tahansa sadon taimien istuttamiseksi syksyllä. Tätä varten se kaivetaan heti sadonkorjuun jälkeen lapion pistimeen. Pakkaukset eivät ole rikki – tämä antaa maaperän jäätyä paremmin talvella, mikä tappaa merkittävän osan tuholaisten ja taudinaiheuttajien toukista.

Maaperä desinfioidaan keväällä kuumalla (70-80°C) kuparisulfaattiliuoksella (1 ruokalusikallinen 10 litraa vettä kohti), käyttäen 1-1,5 litraa tuotetta 1 neliömetriä kohti. Sen jälkeen orgaaniset lannoitteet (3-4 kg lantaa, turvetta tai humusta neliömetriä kohti), superfosfaattia (1 rkl neliömetriä kohti), kaliumsulfaattia (1 rkl per neliömetri) levitetään tasaisesti. maaperän pinta. m) ja puutuhkaa (1 rkl. 1 neliömetriä kohti).

Sitten maa kaivetaan ja tasoitetaan haralla.

Yleensä noin kuukausi kuluu kevään maanmuokkauksesta taimien istutukseen.

Jotta pesät eivät ole tyhjiä ja rikkaruohojen peitossa koko ajan, niihin voidaan kylvää varhain kypsyviä kasveja: salaattia, pinaattia, retiisiä, vesikrassia, tilliä, salaattisinappia jne. Nämä sadot korjataan viimeistään 10 päivää ennen istutusta. taimet.

Kasvihuone ja kasvihuone on myös desinfioitava (jos tätä ei tehty syksyllä) kuparisulfaatin ja karbofosin liuoksella (2 ruokalusikallista kutakin lääkettä laimennetaan 10 litraan vettä). 10 neliömetrin kasvihuoneen käsittelemiseksi tarvitset 10 litraa desinfiointiainetta.

Kuinka istuttaa kurkut?

5-6 päivää ennen taimien istuttamista maahan kaivetaan puutarhan maaperä 15-20 cm syvyyteen ja kaadetaan kuumalla linnun ulosteiden ja mulleinin liuoksella (0,5 litraa nestemäistä mulleinia, 1 rkl lintua ulosteet ja 1 tunti laimennetaan 10 litraan kuumaa vettä). .l kuparisulfaattia).

Välittömästi jälkeen sänky peitetään muovikalvolla lämmön ja korkean kosteuden säilyttämiseksi, ja jätetään tähän muotoon, kunnes kurkun taimet istutetaan.

Sen varmistamiseksi, että kurkut saavat paremmin auringonvaloa eivätkä kärsi sienitaudeista, on suositeltavaa istuttaa ne shakkilautakuviolla.

Kuopat kaivetaan samankokoisina kuin säiliöt, joissa taimet kasvatettiin. 2 tl kaadetaan kuhunkin. mikä tahansa monimutkainen lannoite maaperään sekoitettuna. Sitten reiät kastellaan lämpimällä vedellä ja kurkkutaimia aletaan istuttaa.

Kasvit poistetaan varovasti säiliöistä (ja jos niitä kasvatettiin turvekupeissa, istutettiin sitten suoraan niihin), asetetaan pystysuoraan reikiin ja peitetään maaperällä tiivistäen sitä hieman juurien lähellä. Kurkun taimet istutetaan samaan syvyyteen, jossa ne kasvoivat aiemmin.

Kurkun taimien istuttaminen maahan

5-7 päivän kuluttua istutettujen kasvien varrelle ilmestyy valkoisia mukuloita maan pinnalle. Ne tulisi peittää mullalla lisäjuurien muodostumisen edistämiseksi.

Muutaman päivän kuluttua maaperän yläpuolella oleviin varsiin ilmestyy jälleen valkoisia kuoppia, jotka täytyy ripotella uudelleen. Kahden tällaisen toimenpiteen jälkeen kurkun taimet haudataan maaperään lähes sirkkalehtien lehtiin asti. Tässä vaiheessa maaperän lisääminen tulee lopettaa.

Jos istutuksen yhteydessä kurkun taimet haudataan heti sirkkalehtiin asti, sen juuret päätyvät syvälle maahan ja alkavat kuolla hapenpuutteen vuoksi. Tällaiset kasvit eivät ala kehittyä ennen kuin uusi juurijärjestelmä on kasvanut maan yläkerrokseen.

Istutettaessa umpeen kasvaneita kurkun taimia, varsi sirkkalehtiin asti voidaan ripotella turpeella, sahanpurulla tai turpeen ja sahanpurun seoksella (1:1). Mutta älä missään tapauksessa saa peittää sitä maaperällä – tämä johtaa juurimätän kehittymiseen. Muista, että sirkkalehtien tulee pysyä maanpinnan yläpuolella.

Käsittele istuttavia taimia kaikella vastuulla ja noudata huolellisesti kaikkia tarvittavia ehtoja. Vain tässä tapauksessa tomaatit, paprikat, munakoisot, kurkut ja kaali ilahduttavat sinua runsaalla sadolla.

Loading...
Neuvonantaja