90 % raskaaksi tulemista yrittävistä naisista kärsii ravinteiden puutteesta

Yli 90 %:lla raskaaksi tulemista yrittävistä naisista voi olla marginaalisia tai vähän vitamiineja, joita tarvitaan terveen raskauden kannalta.

Tämä on tutkijoiden mukaan, jotka sanovat, että ongelma todennäköisesti pahenee, kun kasvisruokavaliot yleistyvät.

Mitä tutkimus osoitti?

Yli 1 700 raskaaksi tulemista suunnittelevalle naiselle Isossa-Britanniassa, Uudessa-Seelannissa ja Singaporessa tehdyt testit paljastivat, että useimmat heistä olivat puutteellisia liha- ja maitotuotteissa runsaasti esiintyvistä ravintoaineista.

”Olimme yllättyneitä siitä, kuinka yleinen näiden hivenravinteiden alhainen tai rajallinen tila oli.” professori totesi Keith Godfrey, epidemiologi ja tutkimuksen johtava kirjoittaja Southamptonin yliopistossa. ”Yksinkertainen vastaus on, että jos et syö laadukasta ruokavaliota, saatat tarvita lisäravinteita.” hän lisää.

18-38-vuotiaat naiset osallistuivat Nipper-tutkimukseen, jossa selvitetään, voivatko ravintoaineiden ja probioottien yhdistelmät ennen raskautta ja sen aikana parantaa äitien ja heidän vauvojensa terveyttä.

Lääkärit mittasivat tutkimukseen osallistuneiden naisten veren ravintoaineiden pitoisuudet ja valitsivat heidät sitten satunnaisesti ottamaan joko tavallista synnytystä edeltävää vitamiinilisää, joka sisälsi foolihappoa, beetakaroteenia, rautaa, kalsiumia ja jodia, tai täydennetty versio, jossa oli ylimääräistä. riboflaviini. , B6-, B12- ja D-vitamiinit, probiootit, sinkki ja sokerin muoto, jota kutsutaan myo-inositoliksi.

Ennen hedelmöittymistä yhdeksällä kymmenestä naisesta oli marginaalinen tai alhainen folaatti-, riboflaviini-, B12- tai D-vitamiinitaso, ja monilla oli merkkejä B6-vitamiinin puutteesta kolmannella kolmanneksella. Lisäravinteet paransivat odotetusti naisten vitamiinitasoja, vaikkakaan eivät aina riittävälle tasolle.

gonimotita-kai-diatrofi.jpg

Lisäravinteet

Foolihappoa ja D-vitamiinilisää suositellaan jo raskautta suunnitteleville naisille, mutta Wayne Cutfieldtutkimuksen toinen kirjoittaja ja lasten endokrinologian professori Aucklandin yliopistosta, sanoi, että myös odottaville äideille tulisi antaa monivitamiinivalmisteita.

Vaikka tutkijat hyväksyivät tutkimuksen, jotkut syyttivät Godfreyta, Cutfieldiä ja useita muita apurahoja suurelta yritykseltä edistääkseen täydennettyä ravintolisää.

Hänen puoleltaan kuitenkin Asma Khalil, Royal College of Obstetricians and Gynaecologists -korkeakoulun varapuheenjohtaja sanoi, että tutkimuksen havainto, että 90 prosentilla naisista oli marginaalinen tai alhainen vitamiinitaso, on hälyttävä. ”Tämä korostaa tarvetta vahvistaa naisten ravitsemusta ennen hedelmöitystä”hän sanoi muun muassa.

Tiedot osoitteesta theguardian.com

Loading...
Neuvonantaja