Ota selvää: Pitääkö sähköautosi öljyt vaihtaa?

oil electric car

Tarvitseeko akkumoottorisi myös öljyä?

Nyt kun sähköautot ovat yleistymässä, herää kysymyksiä näiden autojen huollosta. Varsinkin kysymys siitä, pitääkö sinun lisätä öljyä autoosi kuten ”normaalissa” autossa. Meillä on vastaus täällä.

moottori

Sähköautot käyttävät sähköajoneuvojen (EV) moottoreita. Ja nämä ovat hyvin erilaisia ​​kuin kaasukäyttöisten autojen polttomoottorit (ICE). Polttomoottori koostuu useista eri osista, joiden kaikkien on liikuttava ja toimittava yhdessä saadakseen auton liikkumaan. EV-moottoreissa ei ole niin paljon osia ja siksi sähköautosi moottori ei tarvitse öljyä. Polttomoottori vaatii tiettyjä nesteitä, kuten öljyä, varmistaakseen, että moottori voi käydä, eikä se ylikuumene tai vaurioidu. Sähköautosi moottori on todennäköisesti ilmajäähdytetty. Tämä tarkoittaa, että et tarvitse öljyä tai muita nesteitä pitääksesi moottorisi toiminnassa.

Öljynvaihto

Se, että sähköautosi ei tarvitse öljyä toimiakseen, tarkoittaa myös sitä, että sinun ei tarvitse vaihtaa autosi öljyä samalla tavalla kuin bensiinikäyttöisessä autossa. Ja tämä tarkoittaa, että säästät rahaa tällä alueella. Mutta autosi ei ole täysin huoltovapaa. Tarkista aina autosi ohjekirja varmistaaksesi, että pidät siitä hyvää huolta.

Loading...
Neuvonantaja