Nämä ovat parhaat vihannekset elävämpään kevätpuutarhaan

Nämä ovat parhaat vihannekset elävämpään kevätpuutarhaan

.


Kevät on alkamassa kevättä, ja vaikka monet meistä etsivät tomaatteja, paprikaa ja munakoisoa, edessä on kokonainen kasvispuutarhanhoitokausi, ennen kuin yöviiriystävämme laitetaan maahan. Kevät on hyvä lyhyille satoille – toisin sanoen vihanneksille, jotka pärjäävät hyvin kylmemmällä säällä ja jotka eivät vaadi pitkää sadonkorjuuta, mukaan lukien kaali, parsakaali, kukkakaali, kyssäkaali, herneet, paljon vihreitä, pinaatti, sinappi ja kaikki muut. retiisit ja porkkanat, joita voit kuvitella. Jos se kuulostaa vihreältä mereltä, älä huoli: kevätpuutarhasi värimahdollisuudet ovat rajattomat.

Istuta nämä värikkäät kukkakaalilajikkeet

Älä ymmärrä minua väärin, massiivinen valkoinen cauli-pää, jossa on täydelliset poskipunapäät, näyttää pilvisadolta. Silti lautasellasi on paljon valkoista yhä uudelleen ja uudelleen, joten ravista sitä. Kukkakaali on nyt saatavilla sähköistävässä värivalikoimassa, erityisesti violetissa, kirkkaan oranssissa ja chartreusessa. Värit säilyvät hyvin ruoanlaitossa ja tekevät puutarhastasi eloisan. Vilkkaan voipähkinän väristä kukkia varten kasvatan kahta lajiketta: Klementiini ja Flame Star. Kun nojaudun violettiin, kasvan Purple kukkakaali tai Graffiti. Kasvataksesi saavuttaaksesi neonvihreän limen Romanesco, joka on itse asiassa muunnelma parsakaalista. Koska kasvatat kaikkia näitä erilaisia ​​lajikkeita, ne ovat myös valmiita korjattavaksi eri aikoina, joten sinulla on pidempi ikkuna tuoretta syömistä.

Harkitse kyssäkaalia

Kohlrabi on vihannesten Pluto. Nämä satelliittien näköiset pallot jäävät huomiotta, mutta ne ovat näyttäviä puutarhavieraita ja ovat herkullisia raakana slawissa tai salaatissa. Viipaloin ne paksuiksi viipaleiksi ja grillaan. Niitä on kolmessa värissä: valkoinen, lehtivihreä ja violetti, ja kun kasvatat kaikki kolme yhdessä, ne tekevät upeasta puutarhanäytöstä. Violetti Wien tuottaa fantastisia violetteja aurinkoja lehtisäteineen Kossack antaa sinulle pehmeän vihreän ja Beas tuottaa järkyttävän kirkkaan valkoisen.

Tässä värinauhassa soittaa joukko kevätvihanneksia. Parsa, kaali, parsakaali ja herneet ovat kaikki vihreitä ja violetteja lajikkeita.

Kasvata väriä myös maan alla

Vaikka se ei näytä vaikuttavalta puutarhassa, täyden värivalikoiman kasvattaminen lautaselle kannattaa tehdä hieman siementen monipuolistamista myös maan alla. Perunoita on kaikenlaisissa väreissä, ja nyt on aika alkaa miettiä niiden istuttamista. Violetin, pinkin, sinisen ja punaisen sävyt ovat kaikki saatavilla paikallisesta lastentarhasta tai niitä voi tilata verkossa.

Punajuuret ovat niin hyödyllisiä keittiössä, ja voit kasvattaa eloisia lajikkeita, kuten Detroit Goldenskaramelliruo’on raidat Chiogga punajuuret, ja helakanpunainen Punainen ässä.

Vieraile paikallisessa siementalossa

Tutustuaksesi kaikkiin saatavilla oleviin väreihin sinun on alettava kaivella siemenluetteloita, ja vaikka niistä on muutama kauniita kuvia, paras siementalo on aina sinua lähinnä oleva. Kun siementalolla on koepellot lähellä, niiden siemenet kasvavat todennäköisimmin hyvin sinun ilmastossasi. Löytääksesi siemenhuoneen lähelläsi, googleta ”siemenyhtiö, (osavaltiosi).” Jos löydät alkuperäisiä tai alkuperäiskansojen viljelijöitä, vielä parempi.

Vaikka yksi siementen monipuolistamisen etu on värikkäämpi sato, se tarkoittaa myös, että satosi ovat vähemmän haavoittuvia. Jos yksi lajike ei itä tai jos johonkin lajikkeeseen osuu viruksia, sieniä tai tuholaisia, sinulla on muita.

Loading...
Neuvonantaja