Kuinka solmio solmitaan oikein, solmutyypit, kuviot, solmion valintasäännöt

Kuinka solmio solmio oikein?

Solmio – tärkeä osa jokaisen bisnestyyliä suosivan miehen vaatekaappia.

Solmun solmimiseen on monia yksinkertaisia ​​ja monimutkaisia ​​tapoja, niitä on yli 100.

Solmio tulee olla läsnä jokaisen miehen vaatekaapissa. Monet ihmiskunnan vahvemman puolen edustajat eivät kuitenkaan tiedä kuinka solmio oikein ja kuinka valita sopiva solmu.

Artikkelissamme käsittelemme aihetta yksityiskohtaisesti:

Kuinka solmio solmitaan oikein, solmutyypit, kuviot, solmion valintasäännöt

Solmutyypit

Muoti- ja kauneusasiantuntijat uskovat, että solmujen tulee vaihdella tapauskohtaisesti ja myös itse vaatteen yksilöllisistä ominaisuuksista riippuen.

Tältä osin voimme nykyään erottaa suuren määrän solmutyyppejä (isot ja pienet, suorat ja vinot, klassiset ja alkuperäiset jne.). Tänään artikkelissamme tarkastellaan tärkeimpiä.

Kuinka solmio solmio oikein

Nupun koko:

Iso. Solmu on leveä ja tilava.
Keskiverto. Sopii lähes kaikkiin solmioihin.

Pieni. Solmion silmu tässä tapauksessa osoittautuu kapeaksi, usein epäsymmetriseksi. Sopii hyvin leveille solmioille yhdessä mekkopaidan kanssa.

Nupun muoto

Symmetrinen Useimmiten ne ovat kolmion tai puolisuunnikkaan muotoisia. Tällaisen solmun solmimiseen tarvitset keskipitkän tai pitkän solmun.

Epäsymmetrinen Sopii parhaiten käytettäväksi kapeiden solmioiden kanssa, mutta on yleistä, että leveät solmiot on sidottu tällä tavalla.

Kuinka solmia Kent-solmu

Solmu "Kent"

Yksinkertainen solmu, joka tunnetaan myös nimellä kent-solmu, on yksi yksinkertaisimmista menetelmistä solmimisen solmimiseen. Pienen solmun solmimisen ”tempun” vuoksi menetelmän suosio on kuitenkin edelleen matala.

Solmu on jokseenkin epäsymmetrinen, mikä mahdollistaa keskipituisen solmion käytön pitkille ihmisille. Tällä menetelmällä solmittaessa on kuitenkin suositeltavaa käyttää paksua solmiota, koska… Solmu ei ole monimutkainen ja tekee silmukan vain kerran.

Ohjeet

Ohjeet solmimisen solmimiseen Kent-solmulla

 • Aseta solmion ulkopuoli itsesi päälle niin, että saumat näkyvät. Leveä pää on oikealla ja kapea pää vasemmalla. Pienen pään kärki tulee vetää ulos juuri navan yläpuolelle (tämä arvo voi vaihdella pituudestasi, pituudestasi ja solmion paksuudestasi riippuen). Työskentelemme solmion leveän pään kanssa.
 • Aseta leveä pää kapean pään alle muodostaen ristikko.
 • Kiedo kapea puoli solmion leveällä päällä vasemmalta oikealle.
 • Vedä leveä pää kaulaa kohti ja vedä se tuloksena olevan kauluksen (solmio) alle.
 • Pujota silmukan läpi juuri luomasi solmun etupuolella.
 • Vedä leveä pää alas kiristäen hieman. Säädä tuloksena oleva yksinkertainen solmu (Kent-solmu) niin, että se sopii tasaisesti kauluksesi.

Sopii parhaiten paitoihin, joissa on kapea kaulus.

Suosittuja tapoja solmia solmio

Viktoriaaninen solmu
Viktoriaaninen solmu

Tätä solmua kutsutaan usein ”neljäksi” solmuksi, jossa on lisäkäännös – yksinkertaisesti siksi, että solmion pää kiedotaan solmun ympärille neljä kertaa ja työnnetään sitten sisään.

Tuloksena on epäsymmetrinen ja leveä solmu, mutta silti riittävän yksinkertainen käytettäväksi jokapäiväisessä elämässä – ihanteellinen toimistopuvuille ja paidoille.

Quad solmu

Quad solmu

Suosituin ja helpoin tapa solmita solmio on neljän tai neljänneksen solmio. Joissakin perheissä solmun solmimistaidot siirtyvät sukupolvelta toiselle, isältä pojalle.

Kaikilla tekniikan helppouden eduilla on yksi pieni haitta – et varmasti pysty erottumaan joukosta tällaisella solmulla. Mutta tässä tapauksessa voit aina valita solmion, jolla on mielenkiintoinen rakenne, kuvio tai väriyhdistelmä.

Yksinkertainen solmu

Yksinkertainen solmu

Suosituin ja helpoin tapa sitoa solmio.
Usein tätä menetelmää kutsutaan myös ”neljäksi” tai ”neljäksi”, koska se suoritetaan neljässä vaiheessa.

Menetelmä on kätevä, koska se ei vaadi paljon aikaa, ja se sopii monenlaisiin siteisiin.
Kaikilla tekniikan helppouden eduilla on yksi pieni haitta – et varmasti pysty erottumaan joukosta tällaisella solmulla. Mutta tässä tapauksessa voit aina valita solmion, jolla on mielenkiintoinen rakenne, kuvio tai väriyhdistelmä.

Tämä solmu kuuluu yksinkertaisiin universaaleihin solmuihin. Se on epäsymmetrinen. Koko – pieni. Sopii sekä leveille että kapeille kauluksille. Vaatimaton solmion materiaalille.

St. Andrew’s Knot

St. Andrew's Knot

Tämä solmu on sidottu ristiin ja siitä syystä se sai nimensä – uskotaan, että apostoli Andreas ristiinnaulittiin X-muotoiseen ristiin. Solmu osoittautuu melko leveäksi. Siksi on parempi sitoa se ohuisiin kevyistä kankaista valmistettuihin siteisiin. Mutta voit käyttää sitä melkein missä tahansa elämäntilanteessa.

Windsor

Windsor

Tämä solmu on ihanteellinen erityistilaisuuksiin, ja se on myös mukavin – se ei kiristä paidan kaulusta, joten se voidaan helposti löysätä ja irrottaa ilman sidontaa.

Tärkein asia, joka sinun on tiedettävä tästä menetelmästä, on se, että sen solmion on oltava 4 senttimetriä pidempi kuin tavallinen, jotta se voi laskeutua melkein vyölle.

Tällä sidontamenetelmällä voit saada symmetrisen solmion. Silmujen muoto on kolmion muotoinen ja kanta kiinteä.

Voidaan käyttää paidoissa missä tahansa kauluksen asennossa, yhdellä ehdolla: solmun reunat ovat kauluksen alla. Pystyy visuaalisesti lyhentämään pitkää kaulaa, kun se yhdistetään leveän solmian kanssa.

solmu ”itämainen”
Knot Oriental

Tämä solmu on sidottu vain kolmessa vaiheessa, joten sitä pidetään yhtenä yksinkertaisimmista. Mutta tässä piilee menetelmän pääongelma – koska solmu ei ole kovin tiukka, ohuista materiaaleista valmistetut siteet eivät yksinkertaisesti pidä muotoaan ja roikkuvat kauluksessa.

Joten tällaista solmua varten sinun on valittava erityisesti solmio, joka on valmistettu tiheästä materiaalista, esimerkiksi villasta. Toinen saalis on, että tämä solmio on helppo riisua, mutta se tulee yhtä helposti ulos.

Siksi on parempi olla unohtamatta sitä ja korjata se päivän aikana. Oriental on täysin sopimaton erikoistilaisuuksiin, mutta se näyttää harmoniselta toimistossa.

Kuinka sitoa Eldridge-solmu

”Eldridge” tulee sitoa solmion kapeasta päästä. Tuloksena saat suuren ja esteettisesti houkuttelevan solmun. On kuitenkin huomattava, että vaihtoehdon luominen vaatii paljon aikaa.

"Eldridge"

Ohjeet solmimisen solmimiseen Eldridge-solmulla

 • Aseta solmio sisäpuolelle niin, että saumat ovat sisäänpäin. Leveä pää on vasemmalla ja kapea pää on oikealla. Leveän pään kärki tulee vetää ulos juuri alta tai olla samalla tasolla vyölukon kanssa. Työskentelemme solmion kapealla päällä.
 • Aseta kapea pää leveän pään päälle muodostaaksesi ristikko.
 • Kiedo solmion leveä pää vasemmalta oikealle.
 • Vedä kapea pää kaulaa kohti ja vedä se tuloksena olevan kauluksen (solmio) yli.
 • Käärittyäsi solmion kauluksen kerran, vedä sitä vasemmalle.
 • Muodosta solmun etupuoli siirtämällä leveää päätä vaakasuunnassa vasemmalta oikealle ja pujota se tuloksena olevan kauluksen (solmion) alle.
 • Vedä kapea pää alas ja vasemmalle kuvan osoittamalla tavalla ja pujota se sitten solmion leveän pään alle.
 • Pujota vaiheessa 7 luodun solmun etupuolella olevan silmukan läpi.
 • Vedä kapeaa päätä vasemmalle kiristäen hieman.
 • Heitä kapea pää tuloksena olevan kauluksen alle, pysyen vasemmalla. Vetää alas.
 • Heitä kapea pää tuloksena olevan kauluksen alle liikkuen vasemmalta oikealle. Vedä kapeaa päätä oikealle.
 • Pujota vaiheessa 11 luodun solmun etupuolella olevan silmukan läpi.
 • Vedä kapeaa päätä vasemmalle kiristäen hieman.
 • Yritä asettaa solmion jäljellä oleva kapea pää paidan kaulukseen, jotta se ei jää ulos.
 • Säädä tuloksena oleva solmu niin, että se sopii tasaisesti kauluksesi.

Diagonaalinen solmu

Diagonaalinen solmu

Jos olet jo oppinut sitomaan kaikki aiemmat solmut, voit siirtyä turvallisesti diagonaaliseen – tämä vaatii kaiken taidon ja käden taidon.

Tämä solmu koostuu kahdesta kerroksesta, se on epäsymmetrinen ja toisin kuin monet muut, sitä ei voida helposti poistaa – se on irrotettava. Mutta diagonaalinen solmu näyttää vaikuttavalta ja tyylikkäältä – varsinkin jos valitset syvänvärisen, vaaleasta kankaasta tehdyn solmion.

Half Windsor (tavallinen Windsor)

Yksinkertainen Windsor

Puoli-Windsor ei ole vain yksinkertaisempi kuin ”isoveli”, se näyttää myös paljon tyylikkäämmältä – pääasiassa siksi, että se on epäsymmetrinen ja vähemmän tilava.

Tämä solmu on kuitenkin edelleen muodollinen, sopii useimpiin kauluksiin ja paitoihin ja sitä voidaan käyttää kaikentyyppisissä solmioissa.

Monet ihmiset rakastavat sitä sen yksinkertaisuuden ja siisteyden vuoksi.

Tällaisen solmion silmu on epäsymmetrinen (melkein symmetrinen). Koko – keskikokoinen. Yleisleveys ja solmittava materiaali. Yhdessä paksun materiaalin kanssa tämä solmu sopii hyvin leveän kauluksen kanssa.

Pratt-Shelby

Pratt solmu

Sen keksi Jerry Pratt, mutta se saavutti suosion kuuluisan amerikkalaisen toimittajan Don Shelbyn ansiosta, joka esitti sitä säännöllisesti.

Tämä menetelmä ei ole yleinen, vaikka tulos on samanlainen kuin Half Windsor.
Tämän solmun etuna on, että se sopii myös lyhyiden siteiden kanssa. Sopii paremmin leveään kaulukseen.

Solmu on nurin, joten solmion alkuasento kaulassa on etupuoli vartaloa päin, nurja puoli ulospäin.

VAN WIJK solmu

VAN WIJK solmu

Syy ylpeydelle – solmun kirjoittaja oli nainen, taiteilija Lisa Van Wijk. Se tulee prinssi Albertin solmusta, mutta on vielä leveämpi ja pitkänomaisempi.

On parempi sitoa se vaaleisiin solmioihin – tummat kankaat eivät yksinkertaisesti näytä kaikkea tekemääsi kovaa työtä. Samanaikaisesti tällaisen solmun raidat ja koristeet toimivat päinvastoin erittäin hyvin.

Rusetti

Rusetti

Huolimatta suuresta määrästä valmiita perhosia, joissa on siteet tai kuminauhat, monet pitävät klassisesta versiosta.
Siksi uskotaan, että jokaisen herrasmiehen tulisi tietää kuinka solmio rusetti.

Tärkeitä sääntöjä solmion valinnassa

 • Solmion etupään tulee ulottua vyölukkoon, mutta ei alempana kuin sen keskiosa.
 • Ei ole hyväksyttävää työntää solmion kapeaa päätä housuihin.
 • Solmion leveyden tulee olla verrannollinen takin käänteiden leveyteen, mutta tätä leveyttä ei saa ylittää.
 • Yleensä he yrittävät käyttää solmiota, joka on tummempi väri kuin paita.
 • Sinun tulee välttää sekä ruutujen että raitojen käyttöä puvussa ja kravatissa. Uskotaan myös, että puvun ja solmion mallia ei pitäisi toistaa.
 • Paksuista materiaaleista valmistetuille solmuille kannattaa valita ohuet ja pienet solmut, sillä muuten iso solmu näyttää vielä isommalta.
 • Solmun tulee sopia kasvotyypillesi. Leveä ja tilava solmu ei sovi kapeille kasvoille, koska tämä kiinnittää huomion niin kirkkaaseen kontrastiin. Sama pätee päinvastaisessa tapauksessa.
Loading...
Neuvonantaja