Parhaiden kaupunkien sijoitus sinkkuille. Puolalainen kaupunki eturintamassa

Yksin matkustamisesta on tullut viime vuosina yhä suositumpaa. WizzAir-lentoyhtiöt päättivät tarkastella tätä suuntausta tarkemmin ja loivat sellaisen Euroopan 20 parhaan yksin matkustavien kaupungin listalle. Lista on luotu TripAdvisorin tietojen perusteella, joka kerää matkailijoiden mielipiteitä matkakohteista, nähtävyyksistä, majoituspaikoista ja ravintoloista. Tällä kertaa se otettiin mikroskoopin alle vuonna 2023 julkaistut ”arvostelut”.

Lentoyhtiö laski sitten viiden tähden arvostelujen prosenttiosuuden jokaisesta kaupungista ja sijoitti ne vastaavasti Daily Mailin mukaan. – Prosessissa valittiin jokaisesta maasta yksi eniten pisteitä saanut kaupunki, jolloin kukin maa oli listalla vain kerran.

Joten siirrytään rankingiin.

Paratiisi yksin matkustaville

Ranking alkaa kreikkalaisella kaupungilla Näkyy. WizzAirin tutkimuksen mukaan jopa 76 prosenttia yksin matkustavat jättivät symbolisen ”5 tähteä”. Matkailijat arvostivat ensisijaisesti nähtävyyksiä (79 %) ja hyviä hintoja ravintoloissa (73 %).

Ja nyt on sen maan edustajan aika, jossa puolalaisia ​​vierailee joka vuosi. Tämä Split Kroatiassa, josta yksin matkustavat turistit antoivat peräti 73 %. positiivisia arvosteluja. Raportin mukaan he arvostivat eniten nähtävyyksiä (81 %) ja ravintoloita (66 %).

Rankingissa oli Kroatian Split123RF/PIXEL

Kaksi kaupunkia sijoittui rankingissa kolmannelle sijalle. Yksi niistä on kaupunki Farossa Portugalissa. Se sai 67 % TripAdvisorissa. arvostelut tasolla ”5 tähteä”. Useimmat turistit kiinnittivät huomiota Algraven alueella sijaitsevaan kaupunkiin sen nähtävyyksien vuoksi (74 %).

Toinen kaupunki on Istanbul Turkissa. Tässä tapauksessa 67 % verkkosivuston arvosteluista oli ”5 tähden” tasolla. Turistit arvostivat ensisijaisesti ravintoloita.

Seuraavat paikat olivat:

  • Firenze (Italia),

  • Lontoo (Iso-Britannia),

  • Rejkiawik (Islanti)

  • Sevilla (Espanja),

  • Valletta (Malta),

  • Nizza (Ranska),

  • Luzern (Sveitsi),

  • Varna (Bulgaria) ja Riika (Latvia).

Puolan kaupunki listan kärjessä

Kymmenen parhaan joukkoon pyöristettiin ex æquo Belgian Bruggessa, Liettuassa Kaunasissa ja Krakovassa.

Kolmas kaupunki, joka sijoittui kymmenenneksi Bruggen ja Kaunasin ohella, on Krakova. Se sai kokonaispistemäärän 57 prosenttia, kun taas nähtävyyksistä ja ravintoloista turistit arvioivat ne 56 prosentilla. ja 57 prosenttia – kertoo Daily Mail.

Krakova, turistimagneetti

Krakova on puolalainen kaupunki, joka esiintyy säännöllisesti erilaisissa matkailuluokissa. Małopolskan pääkaupunki sijaitsee mm. talven parhaiden kaupunkien listalla, jossa se ohitti Prahan, Kööpenhaminan ja Berliinin. Krakova oli myös Booking.com-listan mukaan kymmenen parhaan Euroopan kaupungin joukossa, joissa on kiinnostavaa kulttuuria ja ruokaa.

Mutta se ei ole loppu. Viime vuonna Krakova oli 100 parhaan Euroopan metropolin joukossa. Tämä käy ilmi kaupunkibrändeihin erikoistuneen Resonance Consultacyn ”Euroopan parhaat kaupungit vuonna 2023” -raportista. Krakova sijoittui listan kärkeen.

Krakova on yksi Puolan suurimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se vierailee innokkaasti kotimaisten ja ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa. Tuoreiden tietojen mukaan vuonna 2023 turisteja arvioidaan olevan yli 9 miljoonaa. Maan entinen pääkaupunki vetää puoleensa kuin magneetti. Krakova yhdistetään yleensä Pyhän Marian basilikaan tai Waweliin, mutta itse asiassa nämä ovat vain muutamia kaupungin monista näkemisen arvoisista paikoista. Kahvilat, ravintolat, viihtyisät pubit, museot ja tunnelmalliset paikat tekevät kaupungista ihastuttavan mihin aikaan vuodesta tahansa.

Krakova on yksi Puolan suosituimmista kaupungeista123RF/PIXEL

Lähde: Daily Mail, krakow.pl

Onko sinulla ehdotuksia, kommentteja tai näetkö sivustolla virheen?

Loading...
Neuvonantaja