Mitä syntymäpäiväsi kertoo sinusta serbilaisten uskomusten mukaan?

Miksi muuten sanoisit ”musta perjantai”, ”hyvää sunnuntaita”, ”hullu keskiviikko”…

Niinpä tiettyinä päivinä syntyneille ihmisille alettiin liittää tiettyjä ominaisuuksia. Tässä on mitä serbilaisten kansanuskomuksen mukaan syntymäpäiväsi kertoo elämästäsi:

maanantai

Maanantai on viikon ensimmäinen päivä ja sitä pidetään myös onnekkaimpana. Sanotaan, että maanantaina syntyneellä lapsella on pitkä ja vauras elämä. Kun uusi viikko sitten alkaa, tämä päivä on ihanteellinen kaikenlaisten yritysten aloittamiseen. Kristityt uskovat, että Jumala aloitti maailman luomisen maanantaina, joten ihmisen on hyvä aloittaa sinä päivänä jokin merkittävä hanke.

tiistai

Viikon toista päivää pidetään epäonnenpäivänä, joten edes sinä päivänä syntyneillä ei ole helppoa elämää. Tiistaina perinne sanoo, että jopa ”sudet pitävät turkkinsa”. Tänä päivänä ei pidä aloittaa mitään työtä, koska se on huono tuuri, joten työ menee pieleen eikä pääty hyvin.

Kansansanonta sanoo: ”Äitini pelasti minut kaikesta paitsi yhdeksännen tiistain kielestä”. Tämä vain osoittaa, kuinka negatiivinen tiistai on serbien kansanuskossa. Tätä tukevat kansalliseen kalenteriin kirjatut ”erityiset” tiistait – yhdeksäs tiistai, passiontiistai, musta tiistai.

keskiviikko

Keskiviikon merkitys on erityisen monipuolinen. Tänä päivänä voit aloittaa työt ja lähteä matkalle. Uskotaan, että tänä päivänä syntyneet vauvat ovat kehittyneitä ja terveitä. Keskiviikkona kävelevä lapsi on onnellinen ja rikas. Joissakin osissa Serbiaa tätä päivää pidetään pyhimysten päivänä, joten voit kuulla, että ”pyhä keskiviikko” on saapunut, mikä on erityisen suotuisa sairaille ja kärsiville.

torstai

Torstai on kuulemma onnenpäivä. On olemassa suosittu sanonta: ”Kaikki päivät ovat hyviä, ja torstai on paras.” Uskomuksen mukaan on erittäin hyvä, että lapsi syntyy näin onnellisena päivänä, koska silloin hän on onnellinen ja menestyy elämässä.

Tänä päivänä aloitettiin aiemmin peltotyöt, ja oli myös sopivaa mennä tytön kerjäämään. Kuten esikristilliselläkin aikakaudella, torstaita vietettiin hedelmällisyyspäivänä, nykyäänkin uskotaan, että peltotyöt, samoin kuin avioliitto, tulisi tapahtua torstaina.

perjantai

Yleisen käsityksen mukaan perjantai on yksi epäonnen päivistä. Sanotaan: ”Perjantaina jokaisella yrityksellä on huono alku.” Tämän lisäksi eräissä osissa Serbiaa tätä päivää pidetään ”epäpuhtaana” ja se sopii kosketukseen ”demonisten voimien” kanssa. Siksi sanotaan, että kun jollain on huono hetki elämässä, ”musta perjantai” on tullut hänelle.

Tämän vuoksi töitä ei kannata aloittaa perjantaisin, sillä niitä seuraa korjaaja. Tänä päivänä monet eivät saa matkustaa, koska he pelkäävät onnettomuutta. Ja perjantaina syntyvä lapsi, uskotaan ihmisissämme, ei ole onnekas elämässä.

lauantai

Lauantai on kuolleille omistettu päivä. Sitten he menevät ulos hautausmaalle, uhraavat ja sytyttävät kynttilöitä. Tänä päivänä ihmisen tulee olla varovainen, jotta hänelle ei tapahdu pahaa.

Uskomus sanoo, että lauantaina syntynyt lapsi on epätavallinen, mutta juuri siksi se on myös immuuni ”pahoille olennoille”. Sanotaan, että tänä päivänä syntyneillä on kyky oppia sanatonta kieltä ja puhua sillä tavalla eläimille. He ovat mielikuvituksellisia ja mielenkiintoisia ihmisiä, joille ilmestyy kaikenlaisia ​​”karakonjuleja”. Uskotaan, että tällainen lapsi on selvänäkijä ja näkee sen, mitä muut eivät.

Pomoravljessa lauantaina syntynyttä lasta kutsutaan ”subotaniksi” ja muilla alueilla ”subotnjakiksi”. ”Ei mikään ala voi vahingoittaa” sellaista lasta, koska hänen syntymäpäivänsä suojelee häntä. Monissa uskomuksissa mainitaan, että lauantaina syntyneillä lapsilla on kyky löytää haudatut aarteet ja tulla rikkaita ja menestyneitä ihmisiä.

sunnuntai

Sunnuntai on lepopäivä. Kristillisen uskon mukaan Jumala loi maailman kuudeksi päiväksi ja sitten seitsemäntenä – sunnuntaina istui lepäämään ja nauttimaan työnsä hedelmistä. Tästä syystä ihmisten keskuudessa on monia tähän päivään liittyviä uskomuksia, jotka viittaavat lepoon ja perheen kanssa viettämiseen.

Muinaiset kuvittelivat sunnuntain naisolennona – pyhä sunnuntai. Sunnuntaina syntynyt mies on äärimmäisen onnellinen, uskotaan, ja elää ”herrasmiesmäisesti”. hän lepää usein paljon (jokainen päivä on hänelle kuin sunnuntai). Onnellisesta miehestä sanotaan: ”Äiti synnytti hänet valkoisena sunnuntaina, kirjoittaa Srpskainfo.

Seuraa meitä sivuillamme Facebook ja Instagram sivu i Viserrys tili.

Loading...
Neuvonantaja