Mikä loma tänään on: 21. helmikuuta 2024

Tänään on keskiviikko 21.2.2024. 52. päivä vuodesta gregoriaanisen kalenterin mukaan. Vuoden loppuun on jäljellä 314 päivää.

Auringonnousu: 08:18. Tähtitieteellinen keskipäivä: 13.24. Auringonlasku: klo 18.30. Päivän pituus: 10:12. Yön pituus: 13:48.

Kirkkokalenterin mukaan nimipäiviä vietetään 21. helmikuuta:

Aleksanteri, Andrei, Zakhar, Makar, Peter, Semjon, Sergei, Stepan, Fedor.

Mitä vapaapäiviä vietetään helmikuun 21

Ovat yleisiä:

21. helmikuuta on naisten onnen ja elämän juhlapäivä.

Tänä keskiviikkona on myös mahdollisuus juhlia bumerangikatselupäivää, kansainvälistä äidinkielen päivää ja maailman kombuchapäivää.

Lisäksi pari tapahtumaa tänään liittyy lääketieteeseen – tämä on ensihoitajapäivä ja psykiatrisen sairaanhoitajan päivä.

Kirkko:

Tämän vuoden helmikuun 21. päivä on seurakuntakalenterissa 38. Helluntain jälkeinen viikko.

Ortodoksisille kristityille tämä päivämäärä liittyy Herran esittelyn jälkeiseen juhlaan ja suuren marttyyri Theodore Stratelatesin, profeetta Sakariaan, sirppinäkijän 12, Pyhän Sava II:n, Serdan arkkipiispaan, hieromarttyyrien muistopäivään. Simeon, Andrew, Sergius ja Pietari presbyterit sekä hieromarttyyri Aleksanteri presbyteri.

Tämä päivä historiassa

Vuonna 1613 Zemsky Sobor valitsi yksimielisesti Mihail Fedorovichin tsaariksi, mikä merkitsi Romanovien dynastian alkua Venäjän valtakunnassa.

Vuonna 1804 englantilainen Richard Trevithick esitteli ensimmäisen kerran julkisesti kiskoilla liikkuvan höyryvaunun – tulevan höyryveturin prototyypin.

Vuonna 1811 Humphry Davy raportoi löytämänsä kaasun – kloorin – ominaisuuksista.

Vuonna 1842 John Greenough sai ensimmäisen Yhdysvaltain patentin ompelukoneelle.

Vuonna 1878 ensimmäinen puhelinluettelo julkaistiin New Havenissa, Connecticutissa.

Vuonna 1918 viimeinen Carolina papukaija kuoli Cincinnatin eläintarhassa.

Vuonna 1953 James Watson ja Francis Crick ehdottivat DNA:n rakennemallia, kaksoiskierrettä.

Hubble-avaruusteleskooppi löysi vuonna 2006 tuntemattoman tyyppisen tähtitieteellisen kohteen SCP 06F6, jonka luonnetta tähtitieteilijät eivät vieläkään pysty selittämään.

Mitkä julkkikset ovat syntyneet tänä päivänä

Vuonna 1788 syntyi brittiläinen tiedemies ja keksijä Francis Ronalds, historian ensimmäinen sähköinsinööri, joka loi ensimmäisen toimivan sähkölennättimen.

Vuonna 1791 syntyi tšekkiläinen itävaltalainen pianisti ja säveltäjä Karl Czerny, joka on kuuluisa valtavan määrän etüüdejä pianolle.

Vuonna 1817 syntyi espanjalainen runoilija ja näytelmäkirjailija José Zorrilla y Moral, jota kutsutaan ”espanjalaiseksi Victor Hugoksi”.

Vuonna 1835 syntyi venäläinen taidemaalari ja kuvanveistäjä Mihail Mikeshin, joka on kirjoittanut useita merkittäviä monumentteja Venäjän valtakunnan suurimmissa kaupungeissa.

Vuonna 1836 syntyi ranskalainen säveltäjä Leo Delibes, balettien, oopperoiden ja operettien luoja.

Vuonna 1857 syntyi georgialainen näytelmäkirjailija, ohjaaja ja näyttelijä Avksentiy Tsagareli, jonka tunnetuin teos on vaudeville-komedia ”Khanuma”.

Vuonna 1875 syntyi ranskalainen 100-vuotias Jeanne Louise Calment, vanhin maan päällä koskaan elänyt henkilö, jonka syntymä- ja kuolinaika tiedetään tarkasti.

Vuonna 1888 syntyi venäläinen ja neuvostoliittolainen radioinsinööri Mihail Bonch-Bruevich, Neuvostoliiton radioputkiteollisuuden perustaja.

Vuonna 1927 syntyi ranskalainen muotisuunnittelija Hubert de Givenchy, Givenchyn muotitalon perustaja.

Vuonna 1946 syntyi englantilainen näyttelijä ja ohjaaja Alan Rickman, joka näytteli Severus Kalkarosta Harry Potter -sarjassa.

Vuonna 1957 syntyi Neuvostoliiton ja Venäjän muusikko, laulaja Nikolai Rastorguev, Lyube-ryhmän johtaja.

Amerikkalainen kirjailija Chuck Palahniuk, palkitun Fight Club -kirjan kirjoittaja, syntyi vuonna 1962.

Vuonna 1969 syntyi itävaltalainen alppihiihtäjä Petra Kronberger – historian ensimmäinen alppihiihtäjä, joka on voittanut kaikki viisi ohjelman tyyppiä.

Vuonna 1979 syntyi amerikkalainen näyttelijä ja laulaja Jennifer Love Hewitt, joka näytteli televisiosarjoissa ”There Are Five of Us”, ”Ghost Whisperer” ja muissa.

Amerikkalainen näyttelijä Ashley Greene, joka tunnetaan parhaiten roolistaan ​​Alice Cullenina Twilight-elokuvasarjassa, syntyi vuonna 1987.

Vuonna 1996 syntyi englantilainen ja brittiläinen näyttelijä Sophie Turner, joka näytteli Sansa Starkia HBO:n Game of Thrones -fantasia-tv-sarjassa.

Kansan merkkejä

21. helmikuuta Narodessa – Zahariy Serpovidets.

Uskottiin, että jos uusi kuukausi näytti sirpin, voit luottaa hyvään satoon.

Lisäksi tämän päivän päivämäärää pidetään onnistuneena käsityöläisten kaupassa.

Mutta ei kannata täyttää hampaita ja tehdä kirurgisia leikkauksia – oireiden mukaan hoito ei hyödytä potilasta.

Kuu kalenteri

Kuukalenterissa tämän vuoden helmikuun 21. päivä on 11. kuun päivä. Kasvava kuu on syövässä. Se nousee klo 13.36, kun taas käänteinen prosessi tapahtuu klo 07.24.

Tämä ympäristö ei ole kovin sopiva rakkaudelle ja muille ihmissuhteille. Myös liike-elämän konfliktien ja erimielisyyksien todennäköisyys on kasvanut. On parempi omistaa päivä hyväntekeväisyyteen, almujen antamiseen, lahjojen tekemiseen, muiden ihmisten pyyntöjen täyttämiseen.

Aiemmin BelNovosti kirjoitti lomasta.

Loading...
Neuvonantaja