Kauniisti tuoksuvien vaatteiden salaisuudet ilman ylimääräisiä hajusteita tai pesuaineita

Jos haluat selvittää, kuinka saada vaatteesi tuoksumaan entistä paremmalta, mutta ilman ylimääräistä hajuvettä tai pesuainetta, nämä vinkit ovat hyödyllisiä!

Puhtaiden ja tuoreiden vaatteiden miellyttävä tuoksu voidaan saavuttaa eri menetelmillä, mutta ei välttämättä käyttämällä lisämäärää pesuainetta.

Olennaista on puhdistaa ja poistaa epämiellyttävät hajut automaattipesukoneesta. Tämä johtuu siitä, että tämä laite voi ajan myötä kehittää ummehtunutta hajua veden, lian ja pesuaineiden takia. Desinfioidaksesi automaattisen pesukoneen, lisää vain 1-2 kupillista valkoviinietikkaa huuhtelulokeroon ja käytä konetta kuumavesiohjelmalla ilman vaatteita. Käynnistä sitten kone uudelleen ”desinfiointi”-ohjelmaan, jos siinä on tällainen vaihtoehto. Jos et hyödy tästä ohjelmasta, käytä konetta mahdollisimman pitkään.

Jos sinulla on edestä täytettävä pesukone, älä unohda puhdistaa koneen luukun kumitiivistettä, joka voi houkutella saippuavaahtoa ja likaista vettä! Käytä sen puhdistamiseen kosteaa liinaa ja valkoviinietikkaa.

Lue myös: Asiat, joita sinun ei pitäisi koskaan laittaa pesukoneeseen

Toinen tehokas temppu on lisätä pieni määrä vaatteita pesukoneeseen. On tärkeää olla laittamatta vaatteita koneeseen sen enimmäiskapasiteetilla, koska pyykki ei pese yhtä hyvin ja hajut säilyvät. Ja liiallinen pesuaine voi estää vaatteiden optimaalisen puhdistuksen, koska pesun aikana muodostuu liikaa vaahtoa ja vaatteita on vaikeampi huuhdella ja puhdistaa.

Tärkeää on myös se, mitä teet pesun jälkeen!

Kun vaatteet on pesty, ota ne heti pois pesukoneesta! Tämä johtuu siitä, että jos unohdat ne sisälle, ne saavat tumman, ummehtunutta hajua. Ja täydellinen kuivaus ulkona estää epämiellyttäviä hajuja, joita vaatteet pääsevät kaappiin.

Pont: Ruokasooda neutraloi epämiellyttäviä hajuja. Sinun tarvitsee vain laittaa pieni kulho ruokasoodaa kaapin pohjalle ja vaatteesi tuoksuvat hyvältä pesujen välillä. Eteeristen öljyjen käyttö on myös toinen helppo tapa saada vaatteesi tuoksumaan miellyttävältä. Sekoita muutama tippa eteeristä öljyä (liukoista) veteen ja suihkuta vaatteillesi ennen kuin laitat ne pesukoneeseen!

Kuvan luotto: Shutterstock

Loading...
Neuvonantaja