Kaikki mitä sinun tulee tietää ihonhoidosta Ramadanin aikana

Seuranta – Jawdat Nasri

Tiesitkö, että ihosi vaikuttaa negatiivisesti pitkien paastotuntien aikana pyhän kuukauden ramadanin aikana ja se on herkempi kuivumiselle? Tämä johtuu ravitsemuksellisen epätasapainon sekä juomaveden ja nesteiden puutteesta, jotka pitävät kehon yleensä ja erityisesti ihon kosteutettuna, ja muista tekijöistä, jotka vievät sen raikkautta ja hehkua, jolloin se näyttää väsyneeltä ja kalpealta. Ihon kuivumisen välttämiseksi ja sen suojelemiseksi ongelmilta, joita se saattaa kohdata Ramadan-kuukauden aikana, on välttämätöntä omistaa intensiivinen ihonhoitorutiini, jonka avulla se voi saada takaisin menettämänsä ja antaa sille tarvittavan ja välttämättömän kosteuden. . . Parantaa ihon kimmoisuutta, mikä puolestaan ​​muodostaa esteen ihon ikääntymiseltä.

Ihon puhdistus: ensimmäinen askel ihonhoitoon ramadanin kuukautena

Ihon puhdistaminen on yksi tärkeimmistä vaiheista ihon hoidossa ja sen tuoreuden säilyttämisessä ramadanin aikana.
Tämä vaihe on välttämätön ja tärkeä ihohuokosia tukkiviin ihosoluihin tarttuneiden jäämien puhdistamiseksi. Se on olennainen ja välttämätön vaihe valmisteltaessa ihoa hyödyntämään sen ravintoaineita ja kosteusvoiteita. Puhdistus mahdollistaa hapen pääsyn ihoon antaen sille sen tarvitsemaa elämää ja raikkautta. Muista puhdistaa kasvosi aamuin illoin ihotyypillesi sopivalla puhdistusaineella. Käytä sitten väriainetta raikastamaan ihoa puhdistuksen jälkeen ja tasapainottamaan sen happamuutta sekä poistamaan kaikki ihoa vahingoittavat epäpuhtaudet.

Vaihe kaksi: Kosteuta ihoa

Ihon kosteuttaminen Ramadanin aikana auttaa lisäämään ihon joustavuutta
Ihon kosteuttaminen on toinen vaihe puhdistuksen jälkeen hoitaaksesi ihoasi Ramadan-kuukauden aikana. Se suojaa sitä kuivumiselta, uudistaa soluja ja säilyttää sisällään vettä, mikä auttaa korjaamaan vaurioitunutta ihoa ja antaa sille sileän, silkkisen koostumuksen. Muuta kuin ihon herkkyyden tai kuivan ihon aiheuttaman punoituksen lievitys. Jatka kosteuttavan voiteen käyttöä päivittäin aamulla ja ennen meikkaamista. Älä myöskään unohda laittaa sitä niskaan ja käsivarsiin niin, että se tunkeutuu ihon kerroksiin hieromalla sitä kevyesti sormenpäilläsi. Varmista, että levität voidetta hellävaraisesti, jotta se tunkeutuu syvälle ihoon. Levitä myös kosteuttavaa voidetta illalla, sillä unen aikana iho alkaa uudistaa solujaan ja tarvitsee yökosteusvoidetta ollakseen vuorovaikutuksessa niiden kanssa. Valitse sileälle iholle kosteuttavia voiteita, joissa on runsaasti A- ja E-vitamiinia sisältäviä ominaisuuksia, jotka kosteuttavat ja ravitsevat ihoa tehokkaasti. Älä unohda levittää kosteusvoidetta käsien ja jalkojen pesun jälkeen aamulla ja ennen nukkumaanmenoa illalla. Keskity karkeimpiin alueisiin, erityisesti nilkoihin ja kantapäihin.

Vaihe kolme: levitä aurinkovoidetta
Naiset laiminlyövät usein aurinkovoiteen levittämistä ramadanin aikana. He viettävät suurimman osan ajastaan ​​kotona. Ihon altistaminen lämmölle ruoan kypsennyksen aikana aiheuttaa kuitenkin tahroja ja muita ongelmia. Siksi aurinkovoidetta ei pidä laiminlyödä välttämättömänä vaiheena ihonhoitorutiinissasi ramadanin aikana.

Vaihe neljä: E-vitamiini ja hyaluronihapposeerumi

E-vitamiinia ja hyaluronihappoa sisältävät ihonhoitotuotteet houkuttelevat vettä kuin magneetti, sitovat sen ihosoluihin ja lukitsevat kosteuden ihoon. Varmista siksi, että levität illalla runsaasti E-vitamiinia tai hyaluronihappoa sisältävää seerumia. Auttaa korvaamaan menetetyt vesipitoisuudet ihossa.

Vaihe viisi: Hoida silmänympärysihoa
Silmien ympärillä oleva alue vaikuttaa paaston aikana veden juomatta jättämisen ja pitkien tuntien valvomisen seurauksena. Huolehdi siis silmistäsi suojataksesi niitä tummien silmänalusten ja turvonneiden silmäluomien ilmaantumiselta. Levitä silmänympärysvoidetta päivittäin.
Vaihe kuusi: Hoida huulet ja vartalon iho
Huulit kuivuvat, aivan kuten iho, ramadanin aikana. Älä siis luovu huulten kosteuttamisesta samanaikaisesti kosteuttavalla ja kuorivalla voideella. Kosteuttaa niitä ja poistaa kuollutta ihoa, joka kerääntyy huulille. Näin saat pehmeät ja kosteutetut huulet. Myös kehon iho tarvitsee kosteutta; Se altistuu kuivuudelle, aivan kuten kasvojen iho. Siksi on tärkeää kosteuttaa vartalon iho kosteusvoiteella heti suihkun jälkeen.

Älä unohda näitä vinkkejä säteilevän ja terveen ihon saamiseksi ramadanin aikana
Muista juoda runsaasti vettä, vähintään 8 lasillista iftarin ja suhoorin välillä. Paaston aiheuttaman nestehukan kompensoimiseksi iholta.
Vältä sokerien syömistä ja korvaa ne ruokilla, jotka sisältävät runsaasti kuitua, vitamiineja, vihanneksia ja hedelmiä. Tarjoaa suurimman määrän hyödyllistä ravintoa iholle ja sen terveydelle.
Vältä syömästä rasvoja, jotka aiheuttavat elimistössä myllerrystä, mikä johtaa ihon väsymiseen ja rasva-aineiden lisääntymiseen, jotka vaikuttavat tehokkaasti ihon haalistumiseen ja aiheuttavat siihen väsymyksen ja uupumuksen merkkejä.
Sinun on oltava varovainen, ettet pysy hereillä pitkiä tunteja; Tummien silmänalusten ja turvotuksen välttämiseksi silmien ympärillä. Nuku pitkiä tunteja, sillä ihosolut uusiutuvat unen aikana.

Loading...
Neuvonantaja